Gemeente Berkel en Rodenrijs

Algemeen nieuws

Wheels of Friendschip even in Berkel en Rodenrijs Woensdag 18 mei hebben 13 mensen van de Ronde Tafel uit India met een aantal begeleiders een bezoek gebracht aan het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs.
Deze Indiase Tafelaars maken als dank een fietstocht langs de gemeenten die hebben bijgedragen aan het project Freedom Through Education. Ze hielden een presentatie over alle scholen die in India zijn gebouwd door dit project.

Aan het einde van de middag van woensdag 18 mei hebben 13 mensen van de Ronde Tafel uit India met een aantal begeleiders een bezoek gebracht aan het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs. In het kader van het project Freedom Through Education maken deze Indiase Tafelaars als dank een fietstocht langs de gemeenten die hebben bijgedragen aan het project.
Komend vanuit STEENBERGEN werden de fietsers door de Ronde Tafel Berkel en Rodenrijs opgewacht ter hoogte van het Sint Franciscus Ziekenhuis.In het gemeentehuis was er een korte ontvangst door onze burgemeester, mevrouw de Goeij.

De fietstocht ( Wheel of friendship ) van de 9 mannen, 2 vrouwen en 2 kinderen moet gezien worden als een bedankje voor de bijdrage van f 15.000,- die wij, als gemeente, in 2000 hebben geleverd aan het project Freedom Through Education. Zij doen gedurende 14 dagen ongeveer 17 gemeentes aan. Hierbij houden de mannen een presentatie over alle scholen die in India zijn gebouwd.
Door middel van een benefietconcert in "De Bron" is op zaterdagmiddag 14 oktober 2000 is een bedrag van f 15.000,- bij elkaar gebracht voor de bouw van een complete school voor tweehonderd basisscholieren in India.
Met het concert van "De Band Krijgt Kinderen" voor ouders en kinderen werd meegebouwd aan de school . De muzikanten die het concert verzorgden richtten zich op kinderen in de leeftijdscategorie van 3 tot 8 jaar en hun ouders. Bekende kinderliedjes werden op een populaire manier uitgevoerd.

In India gaan kinderen uit arme gezinnen vaak niet naar school. Dat kan zijn omdat er geen scholen in de buurt zijn of omdat scholen slecht onderwijs geven. Daarnaast mogen veel kinderen niet naar school, omdat ze moeten werken. Als deze 'ongeschoolde' kinderen eenmaal volwassen zijn, komen ze alleen in aanmerking voor laagbetaald en meestal ongezond werk. Dus zullen zij op hun beurt hun kinderen weer moeten inschakelen om het gezin aan voldoende inkomsten te helpen.

Freedom Through Education werkt samen met Novib.