Gemeente Zwolle

Extra bijdrage voor Stichting Topsport Zwolle

Het college van B&W heeft vandaag besloten een extra bijdrage van ¤ 5.000 te verlenen aan de Stichting Topsport Zwolle. Deze bijdrage is bedoeld ter (gedeeltelijke) dekking van de extra kosten die gepaard gaan met het spelen van extra wedstrijden die voortkomen uit de aansprekende successen van Landstede Basketbal en Volleybal.


1
De Zwolse top basketballers en volleyballers van Landstede zijn inmiddels belangrijke visitekaartjes van Zwolle geworden. De volleyballers speelden eind vorig jaar Europa Cup-wedstrijden, de basketballers bereikten de nationale bekerfinale en strijden op dit moment mee om de landstitel. Al deze aansprekende successen gaan echter gepaard met extra kosten.

Het college van B&W is van mening dat topsport een stimulerende werking heeft op deelname aan de breedtesport. Daarnaast heeft topsport een publicitaire waarde voor de stad Zwolle. Daarom is jaarlijks in de gemeentebegroting een bedrag opgenomen voor het stimuleren en ondersteunen van topsport. Dit budget is bedoeld voor topsportevenementen, lokale individuele sporters en teams.
Landstede Basketbal en Volleybal zijn voorbeelden van topsportend Zwolle. De vereniging is daarnaast ook actief op het terrein van de breedtesport, bijvoorbeeld via het geven van clinics voor de jeugd.

Gelet op het belang van deze teams voor de breedtesport in Zwolle en de stad Zwolle zelf, heeft het college besloten een extra bijdrage van ¤ 5.000 te verstrekken. Hiervoor zijn nog middelen beschikbaar in het budget topsport voor 2005.


---