Politie Amsterdam-Amstelland

Hennepplantage veroorzaakt kortsluiting en brand 19-5-2005. In de nacht van dinsdag op woensdag rond half een woedde een brand in een woning in de Verbindingstraat. Een passant aarzelfde geen moment en sloeg de ruit van de voordeur in om mogelijke bewoners te alarmeren. Hij liep hierbij snijwonden aan zijn hand op. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er bleek niemand in de woning aanwezig. De politie trof wel ruim 150 hennepplanten aan. Een kortsluiting in de kweekinstallatie is waarschijnlijk de oorzaak van de brand. De politie heeft woensdag een verdachte gearresteerd.
---
Overvallers gepakt dankzij taxichauffeur
19-5-2005. Woensdagavond werden drie verdachten aangehouden in verband met een overval op een videotheek.
Kort daarvoor, rond halfnegen, werd de videotheek aan de Calandlaan overvallen door twee vrouwen. Zij bedreigden een personeelslid met een vuurwapen en gingen er met geld vandoor. De vrouwen renden naar een gereedstaande auto waarin een derde persoon zat en reden weg. Een zeer alerte taxichauffeur zette de achtervolging in. De man hield de politie op de hoogte van de route van de vluchtende overvallers. De drie konden in Almere worden aangehouden.
Sporthalmedewerker zwaargewond na val
19-5-2005. Woensdagmiddag rond een uur raakte een 53-jarige werknemer van een sporthal zwaargewond toen hij bij werk aan het dak 5 meter naar beneden viel. Hij liep hierbij botbreuken op. De traumahelikopter verleende assistentie. De arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht van de valpartij.

---

Vermiste mannen dood aangetroffen in boot

19-5-2005. Maandagmiddag omstreeks half vier troffen agenten op een boot in de Weespertrekvaart de stoffelijke overschotten aan van een 57-jarige en een 62-jarige man. De mannen waren sinds een week officieel vermist nadat ze niet terugkeerden van een weekje varen.