Ingezonden persbericht


Technostarters krijgen advies van Shell

Mei 2005 - Technisch innovatieve ondernemers komen vanaf mei 2005 in aanmerking voor de Shell LiveWIRE-voucher. De voucher geeft technostarters recht op een dagdeel kosteloos advies bij een van de werkmaatschappijen van Shell. Deze advisering is onderdeel van het ondersteuningsprogramma LiveWIRE, een samenwerkingsinitiatief van Shell en Syntens.

Veel technisch innovatieve ondernemers worstelen met vraagstukken op het vlak van strategie, personeel en marketing. LiveWIRE biedt deze groep een jaar lang kosteloos ondersteuning van een Syntens-adviseur bij het uitwerken van vernieuwende ideeën en het verbeteren van ondernemersvaardigheden. De afgelopen jaren is uit de adviespraktijk gebleken dat deze ondernemers doorgaans ook specifiek vraag hebben naar advies op technisch gebied. De introductie van de Shell LiveWIRE-voucher voorziet in deze behoefte.

Shell heeft op vele gebieden kennis in huis en wil deze beschikbaar stellen aan innovatieve technostarters. Een greep uit de gebieden waarop met de Shell LiveWIRE-voucher advies kan worden ingewonnen: materiaalkunde, analytische technieken, proceskunde en geologie. De vouchers zijn beschikbaar voor ondernemers die deelnemen aan LiveWIRE en advies krijgen vanuit Syntens. Een onderneming kan per jaar eenmalig gebruik maken van een voucher.

Naast de voucher krijgen deelnemers aan het ondersteuningsprogramma adviezen, trainingen en de beschikking over een professioneel netwerk van adviesorganisaties en kennisinstituten. Ondernemers die niet ouder zijn dan 35 jaar kunnen bovendien deelnemen aan de Young Business Award. Binnen deze wedstrijd maakt de meest innovatieve en succesvolle LiveWIRE-deelnemer kans op ¤ 10.000 en gratis publiciteit.

LiveWIRE is een internationaal initiatief van Shell dat inmiddels in vijfentwintig landen loopt. Deelname aan LiveWIRE is kosteloos. Het programma sluit uitstekend aan op de dienstverlening van Syntens: het ondersteunen van MKB-ondernemers bij vernieuwingen op technologisch, organisatorisch of bedrijfsmatig gebied. Voor meer informatie over de vouchers kunnen LiveWIRE deelnemers terecht bij hun eigen Syntens adviseur. Meer informatie over LiveWIRE is te vinden op www.livewire.nl.


---



Ingezonden persbericht