Ingezonden persbericht


VERONICA OPENT DE RADIOSCHOOL

Veronica opent in augustus de Radioschool, een online platform voor leden van Veronica. Leden van de radioschool kunnen onder andere online cursussen volgen, worden uitgenodigd voor bijeenkomsten en kunnen via de website in contact komen met radiomakers uit het vak. Volgend jaar gaat het eigen webstation van de Radioschool van start. Leden van de Radioschool kunnen daarvoor programma's aanleveren.

De Radioschool richt zich naast dit lidmaatschap op het scouten, begeleiden en ontwikkelen van radiotalenten. Jaarlijks worden vierentwintig radioschool-leden tussen de 16 en 25 jaar uitgekozen om een praktijkgerichte opleiding tot professioneel radiomaker te volgen. De opleiding duurt één jaar en kan gevolgd worden naast studie of werk. Na en gedurende dit jaar krijgt deze 'Klas van 24' ook de kans om stage te lopen en werkervaring op te doen bij professionele, commerciele radiostations zoals KINK FM en Radio Veronica. In een later stadium gaat de Radioschool ook zogenoemde 'masterclasses' aanbieden, gericht op mensen die hun sporen al hebben verdiend in de radiowereld, maar hun kennis willen verdiepen.

Radio Veronica DJ Jeroen van Inkel: "Ik ben erg enthousiast over de Veronica Radioschool. Via diverse omwegen ben ik uiteindelijk ook terecht gekomen op een plek waar ik als beginnend radiomakertje alleen maar van kon dromen. Maar zo'n Radioschool als dit biedt radiotalenten direct een enorme duw in de juiste richting."

De Veronica Radioschool is een non-commercieel initiatief van Vereniging Veronica en is onderdeel van KINK FM. Het is de eerste, echt professionele radio-opleiding in de Benelux.

Veronica is al sinds de jaren zestig aktief op de Nederlandse radio. Ze heeft het radiolandschap drastisch veranderd en op een hoger professioneel niveau gebracht. Het gros van de huidige Nederlandse radiosterren is ooit begonnen bij Veronica en is daar met recht trots op. Veronica heeft een rijke traditie op het gebied van radio maken en voelt zich verplicht om deze traditie voort te zetten. Niet alleen met haar radiostations, maar ook met de Veronica Radioschool.

noot voor de pers,