Politie Zeeland


---


Z-2759-2005 Baldadigheid in Hulst

Op de Steensedijk in Hulst zijn woensdagmorgen vroeg twee jongens van 16- en 19 jaar uit Hulst betrapt op baldadigheid.
De twee jongens fietsten ieder aan een kant van de straat en gaven hierbij diverse klappen en trappen tegen de rolluiken van de woningen. Ter plaatse werd de 19-jarige aangesproken door agenten en kreeg twee bekeuringen, een voor fietsen over het trottoir en een voor baldadigheid. De 16-jarige zag kans weg te fietsen, hij kan binnenkort eveneens een paar boetes tegemoetzien.


W-2760-2005 Dronken fietser aangehouden in Vlissingen
Een 32-jarige Vlissinger is donderdag rond 01.30 uur op de Boulevard de Ruyter in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Agenten zagen de man zonder verlichting en slingerend over de weg fietsen. Toen ze hem hierop aanspraken, rook de adem van de fietser naar alcohol waarna een blaastest werd afgenomen. Hieruit bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal.


O-2761-2005 Man aangehouden op verdenking van brandstichting
Een 47-jarige inwoner uit Burgh Haamstede is donderdag rond 02.45 uur in zijn woonplaats aangehouden.
Agenten wilden eerder vannacht rond 01.00 uur de man in zijn woning aanhouden voor een mishandeling die eerder die avond had plaatsgevonden in de relationele sfeer. Nadat de agenten in de woning waren, stak de 47-jarige man zijn huis in brand. Door deze brandstichting kon de man aan zijn aanhouding ontkomen. Beide agenten konden op tijd het brandende huis verlaten, zij kwamen met de schrik vrij. Direct daarna werd de brandweer gewaarschuwd, een aantal omwonenden geëvacueerd en werd een zoektocht ingesteld naar de verdachte die even later kon worden aangehouden. De 47-jarige man werd na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De schade aan de woning is niet bekend.

Z-2762-2005 Vrouw aangehouden voor diefstal geld uit portemonnee
In een horecagelegenheid in Philippine is woensdagavond rond 22.00 uur een 46-jarige inwoonster uit de gemeente Terneuzen aangehouden.
De vrouw wordt ervan verdacht geld te hebben weggenomen uit de portemonnee van een andere cafébezoekster. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal is de vrouw weer in vrijheid gesteld.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.