Ingezonden persbericht


19/05/05 PERSBERICHT De Kleine Zeemeermin

Studio 100 Musical De Kleine Zeemeermin ontvangt 3 nominaties voor John Kraaijkamp Musical Awards

Gisterenavond werd door de Stichting Musical Awards bekendgemaakt dat de musical De Kleine Zeemeermin drie keer genomineerd is voor een John Kraaijkamp Musical Award. Kim-Lian van der Meij, voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical productie (zeemeermin), Thijs van Aken en Ton Peters voor beste mannelijke bijrol in een grote musicalproductie (de haaien/oesters) en Piet de Koninck en Hartwig Dobbertin voor beste creatieve prestatie (decor). Op maandag 6 juni vindt het Musical Awards Gala 2005 plaats waarin de awards worden uitgereikt. De Kleine Zeemeermin is een coproductie van Efteling Theater Producties en Studio 100. Studio 100 en de Efteling zijn zeer vereerd met deze nominaties.

Kim-Lian van der Meij vertolkte de rol van kleine zeemeermin die rondzwom in het magische decor op de planken van het Efteling Theater. Op deze hoofdrol in De Kleine Zeemeermin is ze supertrots. Ze was van jongs af aan geïnteresseerd in sprookjes, maar De Kleine Zeemeermin was steeds haar favoriet. Dat ze de rol van zeemeermin kon spelen, vond ze dan ook een hele eer en een prachtige uitdaging die ze vol verve heeft neergezet. Ze is nu genomineerd in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol. De overige nominaties zijn voor Thijs van Aken en Ton Peters. Zij speelden het komische haaienduo die zeeheks Annemoon vergezelden. Zij zijn genomineerd voor beste "mannelijke" bijrol. Verantwoordelijken voor het decor Piet de Koninck en Hartwig Dobbertin zijn genomineerd voor beste creatieve prestatie. Bijzonder aan dit decor zijn de technieken die gebruikt zijn om de zeemeermin en haar mede zeebewoners te laten zwemmen en de omschakeling van onder- naar bovenwaterwereld te realiseren.

Zo´n 85.000 gasten brachten van november 2004 tot begin april 2005 een bezoek aan de musical de Kleine Zeemeermin in het Efteling Theater. Overigens is deze musical voorafgegaan door een andere Studio 100 musical hit Doornroosje.

De musical de Kleine Zeemeermin (met Kathleen van K3) is vanaf 30 juni verkrijgbaar op DVD.


---



Ingezonden persbericht