Provincie Overijssel

Assortiment biologische producten uitgebreid

De biologische lunch is een blijvertje in de kantine van het provinciehuis. Reden voor de provincie om zich te scharen achter de doelstelling van het convenant 'biologische catering 2005-2007'. Dat betekent dat verantwoordelijk gedeputeerde Piet Jansen volgend jaar meer dan de helft van de producten in de provinciale kantine met het EKO-keurmerk hoopt aan te treffen.

De afgelopen twee jaar voerde de de facilitaire dienst van de provincie met succes een hele lijn van biologische producten in. De doelstelling van 5 procent biologische producten in het assortiment is daarmee al ruimschoots gehaald. Doordat de koffie in de automaten een Max Havelaar/biologisch keurmerk heeft, is 27 procent van het aanbod nu biologisch. Een kwart van de omzet in de kantine wordt al gemaakt door deze biologische producten. Vanaf juni wordt ook biologisch brood geserveerd.

Het keukenteam verwacht dat ongeveer een derde deel van het assortiment biologisch wordt. Jansen: "Maar, dat wordt volgend jaar meer dan de helft van alles op je bord." Zodra de nieuwe 'plaza' in het verbouwde provinciehuis gereed is, zou dat aantal nog wel eens kunnen stijgen. "En dat is uiteraard een prachtig streven, vooral omdat wij ons als provincie inspannen voor het op de kaart zetten van het bio-boeren in Overijssel. Onlangs hebben we nog een forse financiële injectie verleend aan het opzetten van grootschaliger promotie van streekproducten die op biologische wijze zijn geteeld', besluit Jansen.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2005 Provincie Overijssel