Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 19 mei 2005

Succesvol horecaconcept opent zevende vestiging in Amsterdam

Haarlemmerdijk krijgt Bagels & Beans

Amsterdam - Donderdag 19 mei opent Bagels & Beans haar deuren in een splinternieuwe winkel aan de Haarlemmerdijk 122. In een authentiek pandje van bijna twee eeuwen oud serveren Maike Bregman en haar team dagelijks ovenverse bagels: broodjes met een gat in het midden die naar keuze hartig of zoet belegd worden. Daarnaast krijgen klanten er krachtige koffie en een keur aan spetterverse vruchtensappen bij.

De Bagels & Beans vestiging aan de Haarlemmerdijk is de zevende van het snel groeiend horecaconcept in Amsterdam. In heel Nederland staat de teller inmiddels op zestien. Waar Bagels en Beans ook begint, overal is het publiek laaiend enthousiast. Ook bij de ondernemers spat het enthousiame er van af. Maike Bregman is eigenaar van de nieuwe winkel aan de Haarlemmerdijk: "Ik doe deze winkel samen met mijn partner Dean, ook voor ons is het heel bijzonder om mee te kunnen doen. Net als andere vestigingen in Amsterdam verwachten we dat we vanaf het begin op volle capaciteit draaien. We krijgen zoveel vragen over wanneer we open gaan, het is bijna niet te bevatten".

De kern van het Bagels & Beans concept is de ambachtelijk bereide producten, de atmosfeer van onthaasting en de persoonlijke benadering. "Je hoeft niks bij ons, je mag van alles", zegt Maike: "Of iemand nou alleen maar zijn krantje wil komen lezen of zin heeft in een uitgebreide lunch met bagels en verse koffie, het kan hier gewoon. Dát maakt Bagels & Beans uniek."

Amsterdammer Ronald Bakker bedacht het concept van Bagels & Beans. "Iedereen die onze winkel bezoekt, moet iets blijer naar huis gaan", vat Bakker de missie van Bagels & Beans samen. Inmiddels zijn er vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Haarlem, Eindhoven, Den Bosch, Leiden, Alkmaar, Hoorn en Arnhem. De volgende steden die Bagels & Beans mogen verwelkomen zijn Breda en Groningen. Begin juni verschijnt er een nieuwe Amsterdamse vestiging, gelegen aan het stadhuis op Waterlooplein 2. Waarschijnlijk volgen dit jaar nog de eerste buitenlandse vestigingen. Meer informatie www.bagelsbeans.nl.