MENZIS

Nieuwe koers brengt Menzis succesvol jaar

Met een groei van ruim 55 duizend verzekerden tot 2.029.000 verzekerden en een financieel resultaat van euro 107 miljoen heeft Menzis een succesvol jaar achter de rug. Hiermee bereikt Menzis een stevige plaats in de top 4 van zorgverzekeraars in Nederland. Tevens is de basis gelegd voor verdere groei. Met het financieel resultaat is ook een verdere versterking van de solvabiliteitspositie gerealiseerd.

Nieuwe koers
Door de samenwerking van de zorgverzekeraars Amicon, Geové en NVS onder de naam Menzis worden de krachten gebundeld. Daarnaast draagt de inkomensverzekeraar NVS-Rijnmond, gericht op de assurantie tussenpersonen onder de nieuwe merknaam Confior, direct aan het resultaat bij met een plus van euro 5,7 miljoen.

Dit levert meer mogelijkheden voor duurzame zorginnovaties en een scherpe inkoop voor basisverzekeringsproducten.

Goede zorg leveren is het doel
Menzis wil zorg betaalbaar en toegankelijk houden. Hiervoor zijn zorginnovaties en een goede solvabiliteit randvoorwaardelijk. Winst maken is voor Menzis als Onderlinge Waarborgmaatschappij geen doel; het is een middel om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden voor iedereen. Roger van Boxtel: 'Het is ons doel om goed zorg en service te leveren, om de hoek, voor een scherpe prijs'. Onze resultaten worden geïnvesteerd in projecten voor zorginnovatie en preventie én dragen tevens bij aan het betaalbaar houden van de premies.

De mens centraal
Met de komst van de Basisverzekering gaat er veel veranderen. Roger van Boxtel: 'Verzekerden van Menzis hoeven zich daarover geen zorgen te maken. Menzis regelt een soepele overgang met behoud van duurzame en toegankelijke zorg'. Wij informeren iedereen via onze speciale website (www.basisverzekering.info), via ons servicenetwerk (winkels en bussen) en via onze klantenmagazines.

Menzis zorginnovatie dichtbij
In de maand mei 2005 is Menzis op kleine schaal gestart met bezorging van hulpmiddelen bij de verzekerden aan huis. Deze Hulpmiddelenservice bieden we aan in nauwe samenwerking met de thuiszorgorganisaties. Menzis kan deze hulpmiddelen beter inkopen en thuis bezorgen in combinatie met advies en begeleiding van gediplomeerde consulenten van de thuiszorgorganisaties. Dit is uniek voor Nederland. Roger van Boxtel: 'Klanten ontvangen extra zorg en advies bij hun thuis. Dat is erg prettig bij bijvoorbeeld individuele zorgbehoeften. De consulenten luisteren goed naar de klanten en bieden zo een persoonlijk zorg op maat.'

De menz
Menzis is in mei 2005 gestart met een merkintroductie campagne waar 'de menz'(en die is verzekerd bij Menzis) met al haar zorgbehoeften voorop staat. Dit moet bijdragen aan een vergroting van de naamsbekendheid en een verdere versterking van de positie van het bedrijf.

Menzis
Menzis behoort tot de top 4 van all care verzekeraars in Nederland. We bieden diensten en verzekeringen aan op het gebied van zorg, gezondheidsbevordering, Arbo, verzuimreductie en reïntegratie.

Onderdeel van Menzis zijn de zorgverzekeraars Amicon Zorgverzekeraar, AnderZorg, Geové Zorgverzekeraar, NVS, Nederzorg, Rijnmond en het Arbo en reïntegratiebedrijf Ardyn en Prové. Menzis Zorg is verantwoordelijk voor de landelijke zorginkoop voor Menzis. Onder het Menzis concern vallen ook drie zorgkantoren: Arnhem, Groningen en Twente.