Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duiven - bromfiets botst op auto: vrouw gewond

Publicatiedatum: 19-05-2005

Bij een verkeersongeval tussen een bromfiets en een auto in Duiven is woensdagochtend een 27-jarige vrouw uit Velp gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond half elf op de kruising van de Nieuwgraaf met de Rivierweg. Volgens de politie zou de Velpse met haar bromfiets vanaf de Nieuwgraaf de Rivierweg zijn overgestoken. Op dat moment zou er een auto, komende uit de richting van de A-12, zijn komen aanrijden. Beiden botsten vervolgens op elkaar, waarbij de bromfietsster letsel opliep. De automobilist, een 28-jarige vrouw uit Westervoort, kwam met de schrik vrij. De gewonde Velpse is met een toevallig passerende ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Het is onbekend welke verwondingen zij had opgelopen. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding nog.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - Arnhemmer aangehouden na mishandeling vriendin
Publicatiedatum: 19-05-2005

De politie van Duiven heeft woensdagavond in een woning een 44-jarige Arnhemmer aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De Arnhemmer wordt ervan verdacht zijn 39-jarige vriendin bij een huiselijke ruzie te hebben geslagen. Na de ruzie zou de Arnhemmer de woning zijn uitgelopen, waarop het slachtoffer de politie waarschuwde. Bij aankomst van de agenten bleek de Arnhemmer weer terug te zijn. Hij werd na het aanhoren van het relaas van het slachtoffer aangehouden. De vrouw bleek licht gewond en deed aangifte. De man is voor nader verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort - fietser naar ziekenhuis na botsing met brommer
Publicatiedatum: 19-05-2005

Een 19-jarige fietser uit Duiven is woensdagochtend naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de Hamersestraat in Westervoort in botsing was gekomen met een brommer. De bromfietsers, een leeftijdsgenoot uit Arnhem, kwam met de schrik vrij. Het ongeluk gebeurde even voor negen uur, toen de Duivenaar, tegen de verplichte rijrichting in, over het fietspad van de Hamersestraat reed. De bromfietser kwam hem op hetzelfde fietspad tegemoet. Volgens de politie hielden beiden bij het passeren vermoedelijk onvoldoende rechts, waardoor ze elkaar raakten. Beiden kwamen te vallen, waarbij de Duivenaar gewond raakte. Hij had waarschijnlijk een hersenschudding opgelopen en is per ambulance naar het Ziekenhuis Rijnstate gebracht. Zowel de fiets als de bromfiets was zwaar beschadigd door de aanrijding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - verkeerscontroles Rivierenland

Publicatiedatum: 19-05-2005

In het politiedistrict Rivierenland zijn woensdag op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden door het verkeershandhavingsteam. Een overzicht:

- Op de Visserlaan in Duiven werd tussen 19.00 en 20.30 gecontroleerd op de speerpunten van verkeersveiligheid: snelheid, roodlicht en gordel- en helmgebruik. Van de 175 gecontroleerde automobilisten reden er 5 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 91 km/u waar maximaal 50 gereden mag worden. Een automobilist kreeg een bon omdat hij de gordel niet om had. Van de 20 gecontroleerde bestuurders kreeg er 1 een bon wegens het rijden zonder helm. Tegen 4 bromfietsers werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden op een opgevoerde brommer. 4 anderen kregen een bon voor overige verkeersovertredingen.
- In Babberich werd tussen 08.35 en 10.45 uur een snelheidscontrole gehouden op het Witte Kruis. Van de ruim 1000 passanten reden er 72 harder dan de voorgeschreven 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

- Op de Dorpstraat, eveneens in Babberich, werden bij een snelheidscontrole 42 bestuurders geflitst die te hard hadden gereden. Dat gebeurde tussen 10.45 en 13.15 uur. In dat tijdsbestek waren 950 passanten voorbij gekomen. Hoogste snelheid was 75 km/u terwijl er op deze weg niet harder gereden mag worden dan 50.
- Tussen 09.50 en 13.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Batavenweg in Lobith. Hier waren 14 overtreders op een totaal aantal van 1400 passanten.

- Tussen 15.00 en 18.00 uur werd eveneens op de Batavenweg een uitgebreide verkeerscontrole gehouden met aandacht voor snelheid, alcohol, roodlicht, gordel- en helmgebruik. In 3 gevallen werden bonnen uitgedeeld voor te hard rijden (hoogst gemeten snelheid 102 km/u waar maximaal 50 is toegestaan). Aan 18 automobilisten werden bonnen uitgedeeld voor het rijden zonder gordel. Voor het rijden zonder helm werden 2 bromfietsers bekeurd. Tegen nog eens 9 bromfietsers werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden op een opgevoerde brommer.

- Een zelfde soort controle werd uitgevoerd tussen 18.30 en 21.30 uur op de Beekseweg in Babberich. Dat leverde slechts één bekeuring op voor een verlopen APK. Van de 52 gecontroleerde bestuurders bleek er geen onder invloed van alcohol.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden