Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 19 mei 2005

Tilburgse vrouw betrapt bij winkeldiefstal

TILBURG In een winkel aan de Broekhovenseweg hebben agenten gistermiddag om kwart voor zes een 33-jarige vrouw uit deze stad aangehouden. De vrouw was betrapt bij de diefstal van levensmiddelen voor in totaal bijna 145 euro. De diefstal werd door winkelpersoneel ontdekt. Zij schakelde de politie in waarop agenten de vrouw voor nader onderzoek meenamen naar het politiebureau. De politie heeft van de bedrijfsleider van de winkel een aangifte opgenomen. De vrouw werd na verhoor met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Tilburger betrapt bij winkeldiefstal

TILBURG In een doe-het-zelfzaak aan de Hestiastraat in Tilburg hebben agenten gisteravond, even voor zeven uur, een 47-jarige Tilburger aangehouden. De man was betrapt bij een diefstal van een doosje dat hij in zijn jaszak stopte. Dit werd gezien door personeel van de zaak die de politie alarmeerde. Van de bedrijfsleider heeft de politie gisteravond een aangifte opgenomen en de aangehouden winkeldief is na politieonderzoek met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Goirlenaar vernielt glasplaat van toonbank

TILBURG Een 24-jarige Goirlenaar is gisteravond rond halftwaalf aangehouden aan de Ringbaan Zuid in Tilburg. Kort voor zijn aanhouding had de Goirlenaar in een bedrijf aan de Korvelseweg in Tilburg de glasplaat van een toonbank in een bedrijf vernield. De man wilde in dit bedrijf iemand spreken en toen hem te kennen werd gegeven dat de betrokken persoon niet aanwezig was, werd de Goirlenaar kwaad en vernielde hij de glasplaat van een toonbank. Verder gooide de man enkele voorwerpen die in het bedrijf stonden om. Hierna reed de man met zijn auto weg en aan de hand van het kenteken van zijn auto kon hij kort na de vernielingen aangehouden worden op de Ringbaan Zuid.

Politie vindt drugs, wapens en inbrekersgereedschap in auto

TILBURG Vannacht, even voor twee uur, hebben agenten aan de Korenbloemstraat in Tilburg twee mannen en een vrouw aangehouden. De mannen zijn 34 en 35 jaar oud. De 34-jarige man komt uit Tilburg en de andere is zonder vaste woon- of verblijfplaats. De vrouw is 35-jaar oud en afkomstig uit Den Bosch. Vannacht kreeg de politie van buurtbewoners een telefoontje waarin zij melding maakten over een auto met drie inzittenden die zich verdacht gedroegen. Als gewaarschuwde agenten het drietal aantreft en toestemming krijgt om in hun auto te kijken vinden zij daarin messen, verschillende bolletjes met verdovende middelen en inbrekersgereedschap. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten halen dronken automobilist van de weg

TILBURG Vannacht om kwart over twee hebben agenten aan de Blaakweg in Tilburg een 45-jarige man uit Udenhout aangehouden. De aanhouding vond plaats nadat agenten hadden vastgesteld dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn personenauto zat. In het politiebureau blies de man iets meer dan 2.00 promille. Gelet op dit hoge alcoholpromillage hebben de agenten het rijbewijs van de man ingevorderd. Verder kreeg de man een rijverbod van 11 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Carel Bouman