Gemeente Den Helder

19-05-2005
Openbare kennisgevingen week 20

Bouwzaken

Ingediende bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:

- Middenweg 159, voor het uitbreiden van het gebouw De Vijfsprong (aanvraag 2e Fase ontvangen 3 mei 2005);

- Middelzand 5109, voor het plaatsen van een berging achter de woning (ontvangen 3 mei 2005);

- Van Leeuwenhoekstraat 21, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 3 mei 2005);

- Graaf Willem II straat 238 t/m 260 voor het renoveren van het flatgebouw (ontvangen 3 mei 2005);

- Zeilmakersweg 1, voor het uitbreiden van het bedrijfspand (ontvangen 4 mei 2005);

- Hartenstraat 24, voor het plaatsen van een verdieping op de woning (ontvangen 4 mei 2005);

- Javastraat 104, voor het plaatsen van een berging achter de woning (ontvangen 9 mei 2005);

- Wierbalg 1930, voor het plaatsen van een berging achter de woning (ontvangen 9 mei 2005);
Bremstraat 12, voor het plaatsen van een berging achter de woning (ontvangen 10 mei 2005).
Het gaat hier om een bekendmaking als bedoeld in artikel 41 van de Woningwet. De bouwplannen zijn in behandeling en liggen mogelijk om advies bij verschillende afdelingen. Ze liggen dus niet ter inzage. Wenst u informatie over een van deze bouwplannen, maak dan eerst telefonisch een afspraak met het team Vergunningen van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoon (0223) 678623.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor:
- Soembastraat 64, voor het optrekken van de achtergevel en het plaatsen van een berging aan de zijkant van de woning (verzenddatum 10 mei 2005).
Bent u door het verlenen van de bouwvergunning rechtstreeks in uw belangen getroffen, dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop de beslissing is toegezonden aan de aanvrager bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Doet u dit tijdig dan kunt u bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Alkmaar (Postbus 251, 1800 BG) schorsing van dit besluit aanvragen.

Sloopvergunning
Burgemeester en wethouders hebben vergunning verleend voor het verwijderen van een hondenkennel met asbesthoudende materialen, gelegen op het perceel Rijksweg 116, Den Helder.

Bouwplannen/vrijstellingen
Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om bouwvergunning ontvangen voor:

1. Sportlaan achter nummer 38, voor het bouwen van een woongebouw met drieëntwintig appartementen, twee zorgunits en garages/bergingen;
2. Bedrijfsweg 3, voor de realisatie van een bedrijfsruimte. Burgemeester en wethouders kunnen hieraan alleen meewerken door het verlenen van vrijstelling op grond van het bepaalde in artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband hiermee liggen de bouwplannen vanaf 23 mei 2005 gedurende
vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen aan de Drs. F. Bijlweg 1. Gedurende deze termijn kunt u uw zienswijze over de aanvragen schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Agenda welstandscommissie
De eerstvolgende vergadering van de Welstandscommissie vindt plaats op donderdag 2 juni 2005 a.s. De agenda ligt op de woensdagmiddag, voorafgaande aan de betreffende vergadering van de Welstandscommissie, voor een ieder ter inzage bij de Klantenservice Publiekszaken in het Stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20.
N.B.: de welstandstoets is een van de facetten van de bouwplanbeoordeling. Behandeling van een bouwplan door de welstandscommissie houdt niet in dat reeds aan de overige toetsingscriteria is voldaan. Aan de behandeling in de vergadering van de welstandscommissie kunt u dan ook geen rechten ontlenen.

Verleende kapvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een kapvergunning verleend voor:
- Schootenweg 50, voor het kappen van een els. Bezwaar tegen het verlenen van deze vergunningen kunt u schriftelijk tot zes weken na publicatie van deze vergunning indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Wilt u de stukken inzien, maak dan eerst telefonisch een afspraak met de heer P.L. Hijman van het team Vergunningen van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoon (0223) 678623.

Verkeerszaken

Gehandicaptenparkeerplaatsen
Burgemeester en wethouders hebben besloten dat een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats wordt aangelegd op het wegdek van:
- de Gravenstraat op de één na zuidelijkste parkeerplaats van de meest oostelijk gelegen
strook parkeerplaatsen van het parkeerterrein;

- de Haringvlietweg op de eerste parkeerplaats gezien vanaf de aansluiting met de
Marsdiepstraat; de plaats ligt aan de zuidzijde van de rijbaan van de Haringvlietweg.
Een algemene gehandicaptenparkeerplaats wordt aangegeven met bord E6 van
Bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 in combinatie met een onderbord met daarop het kenteken/aanduiding van het op deze parkeerplaats te parkeren voertuig. Bezwaren tegen deze besluiten kunt u tot 30 juni 2005 indienen. Uw bezwaarschrift stuurt u naar het college van burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA te Den Helder. De stukken liggen tot 23 juni 2005 bij de Klantenservice in het stadhuis aan de Drs. Bijlweg 20, op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.00 tot 14.00 uur, op woensdag van 08.00 tot 15.30 uur en op donderdag van 08.00 en 19.30 uur.

DEN HELDER, 19 mei 2005
drs. J.M. Staatsen, burgemeester
A.J. van den Berg, secretaris