Gemeente Katwijk


Een schone straat is in Katwijk een feestje waard!

Katwijk, 19 mei 2005

In navolging op de wedstrijd "Schoonste gemeente" waar de gemeente Katwijk het tot de kwartfinale heeft geschopt, organiseert Katwijk de actie: "Een schone straat is een feestje waard". Als bewoners hun straat schoonmaken, betaalt de gemeente de helft van de kosten van een straatfeest. De actie is een voorstel van een inwoner (via de website) en is door de gemeente verder uitgewerkt.

De actie "Een schone straat is een feestje waard" vormt een onderdeel van het Plan van Aanpak Zwerfafval van de gemeente Katwijk. Elke Katwijkse straat kan zich aanmelden met een aanmeldingsformulier. Hiermee tekent de straat een overeenkomst met de gemeente: de bewoners verplichten zich, de straat op een afgesproken datum schoon te maken. Een medewerker van de gemeente komt op het afgesproken tijdstip controleren of de straat voldoet aan het afgesproken beeldkwaliteitsniveau, schoonheidsgraad A+ volgens de systematiek van Nederland Schoon.
Als dit het geval is, betaalt de gemeente de helft van de kosten voor het organiseren van een straatfeest met een maximum van 500,-.

Met dit plan probeert de gemeente het zwerfafval op een positieve manier te bestrijden. Met deze straatschoonmaakactie probeert de gemeente twee vliegen in één klap te slaan: door samen de straat op te ruimen zullen de inwoners van de straat beter opletten dat er niet snel weer veel zwerfafval ligt èn een straatfeestje verbetert de sfeer in een buurt. Eén van de voorwaarden voor het meedoen aan de actie is wel dat minimaal de helft en tenminste 20 woningen uit een straat meedoen.

Meedoen?
U kunt zich vanaf nu aanmelden via een aanmeldingsformulier. Deze kunt u hier downloaden.

De actie loopt voorlopig tot september 2005.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mw. E. Meijer (projectleider) via (071) 406 25 09 of via email.


---

Toeristenmarkt Katwijk uitgebreid

Katwijk, 19 mei 2005

De jaarlijkse toeristenmarkt in Katwijk is dit jaar flink uitgebreid. Waar voorheen de markt zich uitstrekte over de Princestraat, Voorstraat en Badstraat, zal ook de Voorstraat (vanaf het Noordeinde) tijdens de zomerse dinsdagen bevolkt worden door diverse kraampjes.

De Katwijkse toeristenmarkt bestaat al 32 jaar. Ook dit jaar zal er gedurende acht weken elke dinsdagmiddag- en avond een toeristenmarkt plaatsvinden. Elke week staat de markt in het teken van een thema. Variërend van "Kunst in Katwijk" tot aan "Katwijk in Beweging".

De eerste toeristenmarkt op dinsdag 28 juni staat in het teken van ontwikkelingssamenwerking. Deze markt zal door burgemeester Wienen en wethouder van Duijn feestelijk worden geopend.

Dinsdag Thema:
28 juni: Ontwikkelingssamenwerking

5 juli: Boeken in Katwijk
12 juli: Kunst in Katwijk
19 juli: Katwijk in Beweging
26 juli: Katwijk en Veiligheid
2 augustus: Katwijk Maritiem
9 augustus: Oude ambachten
16 augustus: Standwerkersconcours

De thema's zijn onder voorbehoud.


---

"Vrouw in ligstoel" onthuld op Boulevard Katwijk

Katwijk, 19 mei 2005

Op dinsdag 24 mei a.s. zal het kunstwerk "Vrouw in ligstoel" onthuld worden door wethouder W.J. van Duijn van de gemeente Katwijk.

Het kunstwerk is het eerste beeld in de zgn. Beeldenroute op de Boulevard. In deze route komen kunstwerken te staan die verwantschap vertonen met de thema's zon, zee en strand. Het beeld, een vrouw in een ligstoel met daarnaast een lege ligstoel, is gemaakt door Guido Metsers. Op de lege stoel kunnen voorbijgangers plaatsnemen, als ze dat willen. De "Vrouw in ligstoel" staat ter hoogte van de strandafgang tegenover de Vuurbaak.