Persberichten donderdag 19 mei

's-Hertogenbosch 19-05-2005 - .

WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Woensdagmiddag is in een winkel aan de Markt een 23 jarige man uit Vught aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van drie broeken met een totale waarde van 409 Euro. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Woensdagmiddag is in een winkel aan de Markt een 25 jarige man uit Veldhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een fles parfum ter waarde van 63 Euro. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

GESIGNALEERDE INGESLOTEN

's-Hertogenbosch - Woensdagavond is op de Zuid Willemsvaart een 20 jarige Groninger aangehouden. Bij navraag bleek dat de man nog een geldboete van 780 euro moest betalen in verband met een veroordeling terzake het rijden per trein zonder geldig plaatsbewijs.

ALCOHOL IN HET VERKEER

's-Hertogenbosch - Woensdagavond is op de Sint Janssingel een 37 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank in zijn auto reed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor de duur van 5 uur.

VERDACHTEN VAN DIEFSTAL MET GEWELD AANGEHOUDEN

Rosmalen - Woensdag zijn in hun woningen in 's-Hertogenbosch twee mannen van 21 en 19 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van een op 13 mei jl. gepleegde diefstal met geweld gepleegd op een 48 jarige man uit Rosmalen.
De daders mishandelden het slachtoffer, die daarbij zeer ernstig gewond raakte. Zij namen goederen weg uit de woning alsmede een bromfiets uit de schuur. Het slachtoffer werd zwaar gewond achtergelaten in de schuur en een dag later pas door zijn broer gevonden. Hij is buiten levensgevaar. De verdachten hebben inmiddels bekend en zijn in verzekering gesteld.
Op 14 mei werd reeds een 25 jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van heling van de gestolen bromfiets.

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING EN BEDREIGING

Rosmalen - Woensdag zijn twee Rosmalense jongens van 15 en 17 jaar aangehouden op verdenking van vernieling en bedreiging, gepleegd op 18 april jl.
Die dag zag een 21 jarige getuige dat twee jongens fietsbanden aan het leksteken waren op het Stationsplein en zei hier wat van. Hij wist een van de jongens vast te pakken in afwachting van de komst van de politie. De getuige werd toen echter door de andere jongen met een mes bedreigd en moest daardoor de vastgepakte jongen laten gaan. Beide jongens hebben een bekentenis afgelegd en zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld.

OVERLEDEN TEN GEVOLGE VAN VERKEERSONGEVAL

Sint Michielsgestel - Bij een woensdagavond plaatsgevonden verkeersongeval op de kruising van de Bosschebaan met de Moerschot in Sint Michielsgesteld is een 17 jarige fietser uit die plaats om het leven gekomen. De fietser werd bij het oversteken van genoemde kruising aangereden door een over de Bosschebaan rijdende personenauto die werd bestuurd door een 28 jarige inwoner van Schijndel. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

FLINKE BUIT BIJ INBRAAK

Reek - In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een garagebedrijf aan de Mgr. Borretstraat in Reek. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 00.00 uur en 07.00 uur. Nadat twee hekwerken waren kapot geknipt kreeg men toegang tot het bedrijf dat nagenoeg geheel is leeggehaald. Ten gevolge van de inbraak kunnen er momenteel geen werkzaamheden worden verricht. De schade wordt geschat op ongeveer 100.000 euro. De politie verzoekt getuigen die iets hebben gezien of gehoord dat in verband kan worden gebracht met deze inbraak contact op te nemen met het politieteam Uden. 0900-8844.

MAN AANGEHOUDEN MET ALARMPISTOOL

Veghel- De politie heeft woensdagmiddag een 22-jarige inwoner van Veghel aangehouden in zijn woning. De man had in de woning een alarmpistool dat niet goedgekeurd was. Tevens had hij munitie in zijn bezit. Het wapen en de munitie is inbeslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

AUTODIEFSTAL

Oss - Woensdag is vanaf de Gasstraat een blauwe personenauto, merk Audi type A4 Avant en voorzien van het kenteken 61-FH-GK gestolen