Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 19 mei 2005

(

Lisse Diefstal flesjes bier
De politie hield woensdag 18 mei rond 04.00 uur aan de Mendeldreef twee mannen van 21-jaar uit Lisse en een 27-jarige man uit Nieuw Vennep aan. De aanhouding volgde op een melding van een bewoner aan het Darwinplantsoen. Rond 02.55 uur werd hij wakker van geluiden in zijn afgesloten achtertuin. Hij zag dat de mannen in zijn achtertuin interesse toonden voor zijn daar staande scooter en fiets. Uiteindelijk zag hij dat ze toch weer wegliepen, naar naar later bleek met een aantal uit een krat bier gehaalde flesjes. De gebelde politie hield de drie een uur later aan. Zij bekenden tegenover de politie de flesjes uit het krat gestolen te hebben. Na hun verklaring werden de drie weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Lisse Bromfietser rijdt door na aanrijding
De politie is op zoek naar een bromfietser die op donderdag 19 mei rond 11.40 uur op de Grachtweg een ongeval veroorzaakte waarbij een 14-jarig meisje een gebroken kaak en twee gebroken tanden opliep. Het meisje werd tijdens het fietsen geraakt door de passerende bromfietser. Zij viel en nam daarmee nog een andere fietser mee. De bromfietser reed ook nog over het achterwiel van de fiets van het meisje en reed onverschrokken door. Getuigen van het ongeval kunnen zich melden bij de politie in Lisse via 0900-8844.

Leiden Politie betrapt vernieler auto op heterdaad
Surveillerende agenten waren er woensdag 18 mei rond 04.30 uur op de Zandstraat getuige van dat een 41-jarige man uit Leiden met een forse trap een deuk in de motorkap van een daar geparkeerde auto veroorzaakte. De agenten grepen onmiddellijk in en hielden de man aan. Na zijn verhoor mocht hij in de middag het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op terzake vernieling. De gedupeerde autobezitter uit Leiden is door de politie in kennis gesteld.

Leiden Politie houdt winkeldieven aan
De politie hield woensdag 18 mei rond 18.45 uur in een supermarkt aan de Lange Mare een 24-jarige man aan zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man was door de bedrijfsbeveiliging betrapt op het stelen van enkele worsten, kaas, en een pot knakworsten. Hij verborg deze etenswaren onder zijn jas en passeerde zo de kassa. De bedrijfsbeveiliging greep daarop in. De politie heeft de verdachte verhoord. Na dit verhoor en het uitreiken van een dagvaarding om op 24 juni te verschijnen voor de Politierechter in Den Haag werd hij in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld.
Rond 20.50 uur werd een 48-jarige man bij een bouwmarkt aan de Flevoweg aangehouden. Agenten kenden het verleden van de man en nadat ze zagen dat hij kort de bouwmarkt binnen was gegaan controleerden ze hem. Daarbij kwam aan het licht dat hij een kniptang binnen niet afgerekend had. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd de man later op de avond weer op vrije voeten gesteld.
Op donderdag 19 mei rond 11.00 uur betrapte winkelpersoneel van een supermarkt aan de Hooigracht een 24-jarige man uit Leiden op het stelen van bier en croissantjes door ze in een plastic tas te stoppen. De politie nam de man over en hield hem aan. Na zijn verhoor en het uitreiken van een dagvaarding om op 9 augustus voor de Politierechter in Den Haag te verschijnen, werd de verdachte in de middag weer op vrije voeten gesteld.


Leiden Politie houdt dronken man aan
De politie hield donderdag 19 mei rond 02.00 uur op het Kort Rapenburg een 37-jarige man uit Leiden aan. De man zorgde daar voor overlast door tegen de ramen van een woning te plassen. Hij was rondom dronken, onvast ter been en zwalkte over de weg. De agenten besloten hem aan te houden voor het wildplassen en openbare dronkenschap. Na een nachtje cel en het opmaken van een proces-verbaal mocht hij in de loop van de ochtend het bureau weer verlaten.

Hazerswoude-Rijndijk Politie houdt jongens aan die meisje lastig vielen
De politie hield op woensdagmorgen 18 mei op de Gemeneweg twee 13-jarige jongens uit Hazerswoude-Dorp aan. De politie was op zoek naar de twee nadat bekend was geworden dat zij zich sinds april er een gewoonte van maakte om een 16-jarig meisje uit Hazerswoude-Rijndijk om haar ras te beledigen en de bespuwen. Dit gebeurde als de jongeren elkaar op het fietspad langs de Gemeneweg tegenkwamen. Zo gebeurde dit ook weer op woensdagmorgen onder het oog van de agenten. Na hun aanhouding verklaarden de jongens aan het bureau dit gedaan te hebben om stoer te zijn. De beide jongens zijn aan het bureau HALT overgedragen.

Alphen a/d Rijn Politie houdt winkeldief aan
De politie hield woensdag 18 mei rond 11.50 uur op het Thorbeckplein een 40-jarige man uit Utrecht aan. Een middenstander herkende de man als een bekende winkeldief. Hij zag hem rond 11.35 uur in oude kleding V&D aan de Van Boetzelaerstraat binnengaan om even later met nieuwe kleding naar buiten te komen. Vervolgens zag hij dat hij zich van zijn oude kleding ontdeed en de nieuwe aantrok. De getuige vertrouwde het niet en schakelde de politie in. Het was een terecht wantrouwen. De Utrechter bleek de broek die hij aanhad en het T-shirt dat hij droeg bij het warenhuis gestolen te hebben. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd de verdachte in de loop van de middag weer op vrije voeten gesteld.


Gouda Politie houdt verdachte van heling fiets aan
De politie hield woensdag 18 mei rond 19.45 uur op de Prinses Julianastraat een 17-jarige jongen uit Gouda aan als verdachte van heling van een gestolen fiets. De fiets werd op dinsdag 17 mei op de Snoystraat gestolen. De fiets was van een 13-jarig meisje uit Gouda dat folders huisaanhuis aan het verspreiden was. Het meisje zag haar gestolen fiets woensdag terug en waarschuwde de politie. Deze hield de verdachte aan. Hij verklaarde tegenover de politie de fiets van een andere jongen in Gouda gekocht te hebben voor 35 euro. De fiets is teruggegeven aan het meisje. De verdachte is na zijn verhoor overgedragen aan HALT. De politie zet het onderzoek naar de diefstal van de fiets voort.


Lekkerkerk Onder invloed rijden
De politie controleerde op woensdag 18 mei rond 02.10 uur op de C.G. Roosweg een 37-jarige automobilist uit Krimpen aan den IJssel. De controle volgde nadat agenten het twijfelachtige rijgedrag van de weggebruiker was opgevallen. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De uitslag van de daarop gehouden ademanalyse was 365 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg een proces-verbaal.


------------------------------------- einde middagberichten --------------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --