KWALITEITSCENTRUM EXAMINERING

KCE presenteert conceptstandaarden 2006

Op 19 mei presenteert KCE tijdens de jaarlijkse conferentie de conceptstandaarden 2006. In de periode tot 1 juli 2005 wil KCE in gesprek gaan met uiteenlopende belanghebbenden met als doel te komen tot een breed gedragen instrumentarium. De definitieve standaarden, die passend dienen te zijn voor zowel de huidige als toekomstige competentiegerichte kwalificatiestructuur, worden in het najaar 2005 ter vaststelling aan de ministers van OCW en LNV aangeboden. De conceptstandaarden zijn te bestellen via
conceptstandaarden2006@kce.nl

Met ingang van 1 augustus 2004 is KCE door de ministers van OCW en LNV aangewezen als de rechtspersoon die op grond van artikel 7.4.9a WEB de taak heeft de externe borg op de kwaliteit van het examen van het middelbaar beroepsonderwijs te verzorgen.

Cees Datemaprijs 2005
Tijdens de conferentie is eveneens de Cees Datema prijs 2005 uitgereikt aan De leerafdeling, een samenwerkingsverband tussen het Tjongerschans ziekenhuis in Heerenveen en het ROC Friesland College.

De leerafdeling is voorbeeld van een goede samenwerking tussen het beroepenveld in de regio en de onderwijsinstelling. In een relatief korte tijd zijn ziekenhuis en onderwijsinstelling erin geslaagd om een organisatie neer te zetten waarin grote groepen BOL deelnemers op een natuurlijke manier worden geëxamineerd en onderwijs ontvangen.

De Cees Datema prijs is ingesteld ter nagedachtenis aan de heer Cees Datema, die als eerste directeur van KCE zich sterk maakte voor een verbetering van de kwaliteit van de examinering in het MBO. Met de Cees Datema prijs wil KCE bestaande en nieuwe initiatieven die leiden of hebben geleid tot een grotere betrokkenheid van het beroepenveld bij de examinering in het MBO belonen.

Missie
KCE borgt en stimuleert de kwaliteit van de examens in het middelbaar beroepsonderwijs en levert daarmee een bijdrage aan het maatschappelijk vertrouwen in het mbo-diploma.

Einde persbericht