Gemeente Dongen


Nieuwe campagne van start 19-05-2005
Alcohol op straat? HALT
Vanaf volgende week ontvangen ouders/verzorgers van jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar een brief in de bus over het gebruik van alcohol onder jongeren. Bij de brief zit voorlichtingsmateriaal, dat voor zowel de ouders als voor de jongeren zelf is bestemd. De gemeente wil met deze brief het project Alcohol op straat? HALT opnieuw onder de aandacht brengen. Het project startte in november 2002. Doel van het project is om het stijgende alcoholgebruik onder jongeren op straat tegen te gaan. Het project heeft daarnaast vooral als doel om voorlichting te geven over alcoholgebruik.

De komende maand verschijnen er in Dongen posters om het project onder de aandacht te brengen. Daarnaast besteden de websites: www.cambreurcollge.nl; www.jcdepoort.nl; www.politiemwb.nl en www.dongen.nl aandacht aan het project. En op 2 juni aanstaande is de bus van Novadic/Kentron aanwezig bij het Cambreurfeest in jongerencentrum De Poort. In de bus geven preventiemedewerkers voorlichting over alcohol.

Anders straffen
Sinds de start van het project in november 2002 treedt de politie ook anders op tegen jongeren die alcohol op straat drinken. Omdat bekeuren meestal niet helpt, worden jongeren doorverwezen naar bureau HALT (Het Alternatief). Een HALT-medewerker heeft dan een gesprek met de jongeren in het bijzijn van hun ouders/verzorgers. Daarnaast krijgen de jongeren een taakstraf opgelegd.

Samenwerking
Het project is een samenwerking tussen jongerencentrum De Poort, het politiekorps Dongen, Novadic/Kentron, het Cambreurcollege, horecaondernemers en de gemeente Dongen. Wethouder Piet Panis: het is goed dat deze partijen samen de handen ineen hebben geslagen. Het aantal jongeren in Dongen dat op straat drinkt is niet echt groot. Maar voor de openbare orde is het een goede zaak dat dit probleem wordt aangepakt.

Informatie
Wilt u meer informatie over het project? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente, tel.0162-38 32 40. Met vragen over alcohol kunt u terecht bij Novadic/Kentron, tel. 076-523 63 30 of u kunt www.alcoholvoorlichting.nl raadplegen.