Gemeente Ten Boer

Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 18 mei 2005 Datum: 18-05-2005

Inwoners van de gemeente Ten Boer,
Met veel genoegen kijk ik terug op alle activiteiten die er de afgelopen periode in onze gemeente zijn georganiseerd. Koninginnedag, de ontvangst van Canadese militairen, de dodenherdenking op 4 mei en de bevrijding op 5 mei.
Op 30 april heb ik veel evenementen in de gemeente bezocht. Om te zien hoeveel werk is verricht door vrijwilligers om alle festiviteiten mogelijk te maken is hartverwarmend.
2 mei bracht een groep van ruim 20 Canadese militairen een bezoek aan Ten Boer. Er was gerekend op veteranen, die hier in 1945 hebben gestreden. Het bleek echter te gaan om een groep jongere militairen. Zij reisden als begeleiders mee met de veteranen van The Queens Own Cameron Highlanders, het regiment waartoe zij zelf ook behoren. Zij waren diep onder de indruk van de ontvangst in Ten Boer en de hartelijkheid waarmee u ze heeft begroet.

De herdenking op 4 mei verliep opnieuw heel stijlvol. Na een bijeenkomst in een volle Kloosterkerk werden bloemen gelegd op de 6 oorlogsgraven op de begraafplaats. Na de 2 minuten stilte bij het monument mocht ik 4 vredesduiven loslaten. Met de medewerking van leerlingen van De Huifkar, Amnesty International, Jurre van den Berg, een aantal reservisten, dorpsbelangen Ten Boer en de muziekvereniging Volharding verliep deze herdenking op een indrukwekkende wijze. Bijna 500 mensen waren er getuige van.
De film die aansluitend in het Buurhoes werd vertoond was indrukwekkend. Jammer dat niet meer mensen van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt deze film te zien. Maar kort ervoor was De Pianist al op televisie geweest.

In de nacht van 4 op 5 mei haalden bestuursleden van Volksvermaken Ten Boer het bevrijdingsvuur uit Wageningen. Lopers brachten het vuur vanuit Garmerwolde naar Ten Boer. Bij Bloemhof ontstak ik het bevrijdingsvuur en met de hulp van mevrouw Van Mierlo hingen we de bevrijdingsvlag in top.

Helaas kon het afsluitende bevrijdingsconcert s avonds bij Bloemhof niet doorgaan. Een temperatuur van 8 graden, een stevige wind én kans op buien deed Volharding ertoe besluiten het concert af te blazen. Tot het laatst heeft Volharding gewacht om de knoop door te hakken, in de hoop dat de lucht nog zo opklaren. Voor het aanwezige publiek een teleurstelling, maar vanuit de muziekvereniging bezien wel begrijpelijk.

Vanaf deze plaats wil ik u als inwoners van de gemeente Ten Boer heel hartelijk bedanken voor de belangstelling voor en de deelname aan de vele activiteiten.
Iedereen die zich als vrijwilliger heeft ingezet: enorm bedankt.

Ten Boer, mei 2005.
H.K. Pot, burgemeester van de gemeente Ten Boer.

Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, waarop de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is. De datum tussen haakjes is de datum van verzending.

Bouwvergunning

* Wijzigen kozijn voorgevel, Gaykingastraat 17, Ten Boer (10-05-05);
* Plaatsen sleufsilo, Borgweg 15, Lellens (04-05-05);
* Plaatsen garage, Hoofdweg 24, Sint Annen (12-05-05);
* Vernieuwen garage, Kapelstraat 7, Thesinge (12-05-05).

Kapvergunning

* 1 meidoorn, Meeuwstraat 50, Ten Boer (04-05-05);
* 30 bomen i.v.m. reconstructie, L. van der Veenstraat, W.F. Hildebrandstraat, Garmerwolde (28-04-05);

* - 2 berken, 2 prunussen, A.H. Homanstraat 23, Ten Boer (02-05-05).

Vergunning brandveilig gebruik

* Gebruiken tent, Catering service Overschild, trainingveld Woltersum (09-05-05).

Evenementenvergunning

* Braderie 25 mei 2005 marktplein, De Valckestraat en de Lindenstraat, Ten Boer (13-05-05).

Ontheffing geluid, art. 35 van de Drank- en Horecawet en evenementenvergunning

* Dans, zang en voordracht (Oog voor Annie), te Ten Boer nabij de muziektempel, op 20 mei (12-05-05).

Degene van wie een belang bij één of meer van vermelde besluiten rechtstreeks is betrokken, kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, dat dit besluit heeft genomen.
Voor meer informatie over de besluiten en over de wijze van indiening en behandeling van bezwaarschrift, kunt u contact opnemen met de heer H. Bos (tel. 050-3028829).

Enquête in Thesinge
De gemeente Ten Boer laat onderzoeken of het mogelijk is om een Steunpunt Zorg op te zetten in Thesinge. Bij een Steunpunt kan de burger informatie krijgen over bijvoorbeeld thuiszorg, woningaanpassing en aanleunwoningen, verblijf in verzorgingstehuizen en maaltijdvoorziening. Ook wordt er vaak vrijwilligerswerk gecoördineerd op het gebied van zorg.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door middel van een enquête onder de bewoners van Thesinge boven de 65 jaar. Wij hopen dat u aan deze enquête wilt meewerken.

Raadsvergadering
Op woensdag 25 mei a.s. om 20 uur in het gemeentehuis in Ten Boer. De vergadering bestaat uit twee delen, die beide openbaar zijn. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. U kunt gebruik maken van het spreekrecht.

A BESPREKING VOORTGANG ONDERZOEK SAMENWERKING GRONINGEN (20.00-21.00 uur)
Gelegenheid voor de raad om vragen te stellen aan en van gedachten te wisselen met het college en de heer H. ter Braak van het bureau WagenaarHoes over de voortgang van het onderzoek naar de samenwerkingsmogelijkheden met de gemeente Groningen.

Pauze

B REGULIERE AGENDA

Algemeen

1. a. Opening en vaststelling agenda
b. Aanwijzen primus bij hoofdelijke stemming
2. Spreekrecht burgers

3. a. Vaststelling besluitenlijsten raadsvergaderingen 30 maart en 27 april 2005
b. Bespreking cumulatieve lijst

4. Ingekomen stukken

5. a. Mededelingen van het college
b. Bezochte vergaderingen

6. Verantwoording Wet Werk en Bijstand (Wwb) 2004 en 1^e kwartaal 2005
Besluitvormend

7. Regiovisie Groningen-Assen 2030: jaarrekening 2004, begroting 2006; ter kennisname: Meerjaren Investeringsplan (MIP) 2005-2010 (wordt nagezonden)

8. Wijziging bestuursstructuur Regioraad Noord-Groningen
9. Bestuurscommissie Marenland: rekening en jaarverslag 2004 en begrotingen 2005 en 2006

10. Onkruidbestrijding halfverharde paden

11. Renovatie / revitalisatie zwembad De Blinkerd, beschikbaarstelling krediet

Kennisgeving bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders geven kennis van de aanvragen om bouwvergunning, die in de afgelopen periode zijn ontvangen:
* het vergroten van een woning, Boltweg 20, Ten Boer (02-05-05);
* het wjzigen van eerder verleende vergunning 20040143, Stadsweg 91, Ten Boer (03-05-05);

* het vernieuwen van dakpannen op de garage, Kerkstraat 10, Thesinge (13-05-05).

Referendum Europese Grondwet
Op woensdag 1 juni 2005 wordt de stemming gehouden voor het referendum over het verdrag tot vaststelling van een grondwet voor Europa. De oproepingskaarten zijn inmiddels bezorgd.

U komt toch ook?
Op woensdag 1 juni 2005 kunt u van 07.30 21.00 uur terecht in het stembureau.

Gewijzigde stemdistricten
Let goed op het stembureau dat staat vermeld op de oproepingskaart! De gemeente Ten Boer heeft de stemdistricten gewijzigd; van 8 naar 7 stemdistricten. Dit heeft tot gevolg dat het stembureau in de Bibliotheek is gesloten en dat de indeling van kiesdistricten in het dorp in zijn geheel is gewijzigd.
Redenen hiervoor zijn het gebruik van stemmachines en de toekomstige verhuizing van de Bibilotheek naar een district waar al een stembureau is gevestigd.
In het dorp Ten Boer zal dus voortaan op twee locaties worden gestemd; het gemeentehuis en Bloemhof.
Op uw oproepingskaart staat de juiste locatie vermeld! De gemeente heeft een derde stemmachine aangeschaft, deze zal worden ingezet in Ten Post.

Stemmen bij volmacht
Voor genoemd referendum is het toegestaan om bij volmacht te stemmen. U kunt een gezinslid, of een kennis die in hetzelfde stembureau als u moet stemmen, machtigen uw stem uit te brengen. U vult op de oproepingskaart (achterzijde) bij het onderdeel "volmachtbewijs" de naam in van degene die voor u gaat stemmen. U zet beiden uw handtekening.
Degene die voor u gaat stemmen, neemt uw kaart mee en brengt tegelijk met de eigen stem ook uw stem uit. Men mag niet meer dan twee machtigingen aannemen.

Stemmen in een stembureau naar keuze
Mocht u niet in de gelegenheid zijn uw stem uit te brengen in uw eigen stembureau, dan is het mogelijk om een stembureau naar keuze te kiezen. U kunt dan, met gebruik van een kiezerspas, uw stem uitbrengen in elk stembureau in Nederland. Na ontvangst van de oproepingskaart kunt u deze laten omzetten in een kiezerspas. Daarvoor moet u met uw oproepingskaart naar het gemeentehuis komen. Uw oproepingskaart wordt dan omgezet in een kiezerspas.
U kunt uw oproepingskaart tot en met vrijdag 27 mei 2005 laten omzetten in een kiezerspas.

Informatie over de grondwet
Ter informatie zal huis aan huis een grondwetkrant worden bezorgd. Deze krant is ook verkrijgbaar bij het gemeentehuis, postkantoor en provinciehuis. Indien u prijs stelt op de volledige tekst van de grondwet, inclusief verklaringen en protocollen, kunt u gratis een exemplaar bestellen, op het gemeentehuis zijn bestelkaartjes beschikbaar.
U kunt het ook downloaden via www.ukomttochook.nl

Meer weten?
Voor nadere inlichtingen kunt u bellen met de afdeling Burgerzaken van de gemeente, tel. 3028888.