Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 19 mei 2005

Politie vindt ruim 5 kg softdrugs in coffeeshop: eigenaar en medewerker aangehouden

BREDA: Woensdagavond heeft de politie van het team Breda Zuidoost in een coffeeshop aan de Ginnekenweg een controle gehouden. De politie hield een 49-jarige inwoner van Dongen en een 37-jarige inwoner van Roosendaal in het pand aan. De politie kwam in actie na klachten van buurtbewoners en de wijkraad over overlast van bezoekers van de coffeeshop. Kort daarvoor hadden agenten enkele klanten van het bedrijf staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat aan de bezoekers meer was verkocht dan de toegestane hoeveelheid van 5 gram. De klanten zijn gehoord en de drugs zijn in beslag genomen. In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten om een onderzoek in te stellen in het bedrijf. Het onderzoek werd uitgevoerd onder leiding van een Officier van Justitie. In de coffeeshop en de bovengelegen etages werd een totale hoeveelheid van ruim 5 kilo softdrugs, bestaande uit Marihuana en Hasj en een geldbedrag aangetroffen. Het geld en de drugs zijn in beslag genomen. De 49-jarige eigenaar en 37-jarige medewerker zijn in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Mannen op heterdaad aangehouden bij diefstal tractor

ALPHEN: De politie heeft donderdagmorgen op de Rijksweg A58 bij Gilze een 34-jarige inwoner van Ravels, een 43-jarige inwoner van Poppel en een 38-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. Het drietal wordt verdacht van diefstal van een tractor. Rond 04:00 uur kreeg de politie een melding dat op de Baarlsebaan in Alphen een trekker met oplegger met daarop een gestolen tractor was weggereden. Surveillerende politieagenten in het district Tilburg reden op dat moment in de omgeving van Gilze en zagen een soortelijke vrachtwagen de oprit van de Rijksweg A58 oprijden. Op de vluchtstrook werd het voertuig tot stilstand gebracht, waarna de drie inzittenden konden worden aangehouden. De drie mannen zijn voor verhoor in verzekering gesteld. De tractor op de vrachtwagen bleek vermoedelijk te zijn ontvreemd in Ravels.

Vrouw overvallen: politie houdt dader aan

BREDA: Woensdagmiddag rond 15:15 uur heeft de politie aan het Stationsplein een 29-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man had kort daarvoor een 25-jarige plaatsgenote beroofd van haar portemonnee aan de Slingerweg. De vrouw fietste over de Slingerweg toen zij door een andere man werd tegengehouden en een klap tegen haar gezicht kreeg. Hierdoor kwam zij ten val. De man graaide de portemonnee uit de jaszak van het slachtoffer en ging er vandoor. De Bredase waarschuwde de politie en gaf een duidelijk signalement. Surveillerende agenten zagen de man lopen in de omgeving van het station en rekende hem in. Hij is in verzekering gesteld.

Helft gecontroleerde bromfietsen met te hoog vermogen

BREDA: De politie van het district Breda heeft woensdag bromfietscontroles gehouden. Aan de Oude Vest, Nassaustraat en dr. Jan Ingen Houszplein controleerden tien agenten 60 scooters en hun bestuurders. Met 29 scooters bleek niets aan de hand. De agenten schreven 32 bekeuringen uit voor een te groot vermogen. Een bromfiets werd in beslag genomen omdat het vermogen boven de 2 kilowatt bedroeg. Naast de controle van de opgevoerde bromfietsen, werden ook processen verbaal opgemaakt voor het niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs en kentekenbewijs, onverzekerd rijden, geen gele plaat op bromfiets en het niet dragen van een autogordel.

Politie houdt Bredanaar aan voor openstaande gevangenisstraf

BREDA: Aan de Wilhelminasingel is woensdagavond een 29-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man zat in een auto met een kapot achterlicht. Dat trok de aandacht van agenten die de drie inzittenden controleerden. De Bredanaar bleek nog 20 dagen gevangenisstraf uit te moeten zitten. Hij is ingesloten in een politiecel. De chauffeur en een tweede passagier mochten zonder problemen verder.

Verdachte bedrijfsinbraak aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagavond buiten heterdaad een 36-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van een bedrijfsinbraak in de nacht van 7 op 8 april aan de Tramsingel. De dader ging er toen vandoor met een computer en beeldscherm. De verdacht is in verzekering gesteld. Het Openbaar Ministerie verleende toestemming voor de aanhouding. Sporen die bij het technische onderzoek van de politie op de plaats zijn aangetroffen wijzen op betrokkenheid van de man bij de inbraak.

Zakkenrollers actief

BREDA: De politie heeft de afgelopen dagen vier aangiftes opgenomen van zakkenrollerij. Woensdag meldde een 45-jarige vrouw dat haar portemonnee in het centrum van Breda was gerold. Aan de Ginnekenstraat was een 72-jarige inwoonster van Breda slachtoffer van het zelfde feit.Een 61-jarige inwoonster van het Belgische Merksplas mist haar portemonnee na een bezoek aan de Karrestraat. Aan de Barones werd een 58-jarige Bredase gerold. In alle gevallen werd de portemonnee in een onbewaakt ogenblik uit de (hand)tas gerold.

Politie controleert 1500 automobilisten op snelheid

ZUNDERT: Aan de Rucphenseweg heeft de politie donderdagmorgen een snelheidscontrole gehouden. Ruim 300 automobilisten reden voorbij de radarpost. Van hen reed er slechts een te hard met een snelheid van 100 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

ETTEN-LEUR: Aan de Rijsbergseweg heeft de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Ruim 1200 automobilisten reden voorbij de radarpost. Van hen reden er 18 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Politie treft hennepkwekerij aan

ZEVENBERGEN: Dinsdagavond is in een loods aan de Campagneweg een volledig in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bestond uit ongeveer 500 planten. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De 42-jarige huurder van de loods wordt binnenkort gehoord. Woensdag is de kwekerij door de politie geruimd.

Politie bekeurt bestuurders voor negeren geslotenheidverklaring

ZEVENBERGEN: De politie heeft woensdag bekeuringen uitgedeeld aan de Keeneweg. Bij de politie komen zeer veel klachten binnen over het on eigenlijk gebruik van weg door autobestuurders. De weg is namelijk alleen bestemd voor bestemmingsverkeer. Na een uur controleren schreef de politie aan zeven bestuurders een bon uit. De politie zal zeker de komende dagen nog regelmatig daar controles houden.

Vrachtauto met container kantelt

MOERDIJK: Woensdagmorgen is een vrachtauto met een container geladen met snoeiafval gekanteld op de splitsing van de Langeweg met de Zuidelijke Rondweg. De 18-jarige chauffeur uit Roosendaal verloor vermoedelijk door de hoge lading en een iets te hoge snelheid de macht over het stuur en is gekanteld. De bestuurder kwam met de schrik vrij, maar de vrachtauto liep veel schade op.

Auteur: Henk Snepvangers