Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Even terug in de tijd bij de Aviodrome in Lelystad

Themaweekend 'Schiphol in 1928'

Lelystad, 19 mei 2005 - In het weekend van 28 en 29 mei vindt in het familie-luchtvaartpark Aviodrome het themaweekend 'Schiphol in 1928' plaats. Tijdens dit weekend komt de sfeer van zowel de jaren '20 als '30 terug in het park en krijgt de trots van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad bijzondere aandacht.

Historisch Schipholgebouw uit 1928

In het volledig en op ware grootte nagebouwde luchthaven-stationsgebouw van Schiphol uit 1928 kan het publiek de romantiek van de luchtvaart uit de jaren '20 en '30 proeven. Het Schipholgebouw bij het familie-luchtvaartpark Aviodrome is momenteel de grootste replica van ons land. Het historische gebouw moest in 1928 op Schiphol een visitekaartje voor Nederland zijn, ten tijde van de Olympische Spelen in Amsterdam. Het is volledig nagebouwd in de sfeer van de Amsterdamse School, met de typische rode bakstenen van die tijd.

Vanuit dit gebouw kan men ook nu nog beginnen aan een vlucht in een vliegtuig. Ieder weekend en in de schoolvakanties kan men hier een rondvlucht boeken. Ook kan men er lunchen of een kijkje nemen in de verkeerstoren uit 1928.

In het gebouw is tijdens dit themaweekend een aantal mensen aanwezig, om informatie te geven. Een aantal mensen dat betrokken is geweest bij de hernieuwde bouw van het Schipholgebouw bij de Aviodrome is tijdens dit themaweekend aanwezig om belangstellenden informatie te geven. Dit zijn de architect, de maker van de historische teksten en de meubelmaker.

Activiteiten

Naast de verschillende activiteiten die de bezoekers terugvoeren naar de jaren '20 en '30, zijn er ook activiteiten waarin men het in het Schipholgebouw gevestigde Luchtvaart Documentatie Centrum beter leert kennen. Er worden bijvoorbeeld rondleidingen gegeven door het archief en door andere delen van het Schipholgebouw. Daarbij is ook de 'Schatkamer' te bezichtigen.

De Cessna waarmee Aviodrome-luchtfotografie fotovluchten maakt, is dit weekend op het vliegtuigplatvorm aanwezig en hier wordt uitleg gegeven over luchtfotografie. Ook toestellen uit de jaren '30 zijn er te bewonderen. Zo zijn de beroemde DC-2 'Uiver' uit 1934 en de 'oranje' KLM-DC-3 uit 1939 op het platvorm te zien, naast een aantal oldtimerauto's uit dezelfde tijd.

'Mushy Potatoes'

Op zondag treedt in het familie-luchtvaartpark Aviodrome de blaasband 'Mushy Potatoes' op, met Nederlandse en andere bekende nummers uit de jaren '30 t/m '50.

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich op de Luchthaven Lelystad aan de Pelikaanweg 50 en is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.aviodrome.nl of bij telefoonnummer 0900-aviodrome (0900-2846376; 25 ct. p. min.).

(NB: Noot voor de pers, niet voor publikatie: op de pagina www.aviodrome.nl/persfoto vindt u een foto in hoge resolutie van de replica van het stationsgebouw van Schiphol uit 1928 in het luchtvaart-themapark Aviodrome op de luchthaven Lelystad).

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: www.aviodrome.nl