Politie Zaanstreek-waterland


03:20 19-MEI-05
MIDDENBEEMSTER, H.M. VAN RANDWIJKLAAN

Brandstichting politiebureau Middenbeemster


De Politie Zaanstreek-Waterland is een onderzoek gestart naar de brandstichting van donderdagochtend in het politiebureau aan de Van Randwijklaan in de Middenbeemster. Bij de brand, die omstreeks half vier ontstond, werd grote schade aangericht. Een deel van het bureau waaronder de publieksopvang raakten zwaar beschadigd. Het gehele pand liep roet - en waterschade op.
Uit een direct gehouden buurtonderzoek kwam naar voren dat er ten tijde van de brandstichting een motorfiets is weggereden bij het bureau. De politie wil graag ik contact komen met getuigen die deze motorrijder in de gemeente of in de nabije omtrek hebben zien rijden.. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.
Bij dit politiebureau brandden begin april 2005 drie politieauto's uit. Ook hier was sprake van brandstichting.

15:56 18-MEI-05
ZAANDAM, WESTZIJDE

Diefstal drie paar schoenen

De politie heeft een 35-jarige Zaandamse aangehouden die wordt verdacht van diefstal van drie paar schoenen. Winkelpersoneel had gezien dat de vrouw twee paar nieuwe schoenen in haar tas deed en de kassa voorbij liep. Bij nader onderzoek had de verdachte ook een nieuw paar schoenen aan. In een schoenenrek in de winkel stonden haar oude schoenen tussen de nieuwe paren. Na verhoor is de vrouw heengezonden.

16:42 18-MEI-05
ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT
Dieven schoonheidsartikelen opgespoord
Agenten hebben na een melding uit een winkel in schoonheidsartikelen een 19-jarige Amsterdammer en een 18-jarige man uit Zaandam. Personeel had het signalement van de verdachte personen doorgegeven aan surveillerende agenten. Die vonden even later twee personen op het NS-station die aan het signalement voldeden. Deze mannen hadden diverse schoonheidsartikelen bij zich en konden geen bon overleggen. Na aanhouding bleek dat één van hen een valse naam had opgegeven en dat de ander in het bezit was van een OV-jaarkaart die niet op zijn naam stond. Beide verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

18-MEI-05
PURMEREND, PLANSTOENSTRAAT
Hondencontroleur bedreigd
De politie heeft een 53-jarige man uit Broek in Waterland aangehouden die wordt verdacht van het bedreigen van de gemeentelijk hondencontroleur. De ambtenaar had een niet aangelijnde hond aangetroffen op de openbare weg en wilde de gearriveerde eigenaar een bekeuring geven. De verdachte begon hierop te schelden en te dreigen en ging weg. De politie heeft de aangifte van de controleur opgenomen, een getuige gehoord en de verdachte na aanhouding verhoord en na opmaken van proces-verbaal heengezonden.

13:30 18-MEI-05
PURMEREND, DA PALESTRINASTRAAT
Hennepkwekerij op zolder
De politie heeft na een tip in een woning op de zolder een hennepkwekerij aangetroffen met 101 planten. De bewoners, een 43-jarige man en zijn even oude echtgenote werden aangehouden. De planten en benodigdheden voor de kwekerij zijn vernietigd. De elektriciteit werd niet buiten de meter om betrokken en gewoon betaald. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden.

12:43 19-MEI-05
ZAANDAM, CYPRESSEHOUT
Inbraak met veel vernielingen
De politie onderzoekt een inbraak in een complex van tijdelijke bejaardenwoningen waarbij veel vernielingen zijn gepleegd. Om binnen te komen werd een ruit ingegooid en diverse goederen waaronder planken en piepers (oproepsysteem) en een doos sleutels werden gestolen. In het gehele pand werden zaken vernield. Kranen werden opengezet waardoor grote waterschade ontstond. Tijdens de vernielingen was het pand niet bewoond. Het wijkteam van Zaandam-West vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.


---- --