2e persbericht van donderdag 19 mei 2005

Eindhoven 19-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Tasjesroof

Donderdag rond 13.15 uur is in de Fazantlaan een 58-jarige vrouw uit Best beroofd van haar handtas. De vrouw liep halverwege de Fazantlaan. Een jongen rukte de handtas bij de vrouw uit haar handen en sprong bij een fietser achterop. De vrouw ging te voet achter de twee aan maar verloor hen uit het oog. In haar tas zaten haar autopapieren, haar portemonnee en een aantal documenten.

De twee jongens zijn beiden ongeveer 1.80 tot 1.85 meter groot en zijn rond de 17 tot 18 jaar oud. Ze hebben een smal tot normaal postuur. Een van hen had een wit petje op. Een van de twee droeg een witte jas merk Camel en een beige broek. De andere jongen droeg een donkere broek.

Valkenswaard: Snelheidscontroles

De politie heeft donderdag tussen 7.30 en 12.00 uur snelheidscontroles gehouden op de Europalaan en de Leenderweg in Valkenswaard. Er werd gecontroleerd met behulp van een lasergun. Op de Europalaan werden 37 automobilisten bekeurd en op de Leenderweg kregen drie autobestuurders een bon. De snelste van de overtreders reed 83 km/u. Op de gecontroleerde plaatsen is de maximum snelheid 50 km/u.

Valkenswaard: Hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft donderdagmorgen rond 10.00 uur in een woning aan de Kerkakkerstraat een hennepkwekerij ontmanteld. De 35-jarige bewoner had op zolder 165 hennepplanten staan. De planten zijn vernietigd en de benodigde materialen zij in beslag genomen. Tegen de bewoner is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: 121 bonnen bij snelheidscontrole

De politie heeft donderdag tussen 12.45 en 14.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Run in Veldhoven. Er zijn 121 automobilisten op de bon gezet. De snelste van de overtreders reed 103 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.