Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


19 mei 2005


RECTIFICATIE

In ons persbericht van dinsdag (17-05) werd abusievelijk vermeld dat de fietsenkijkmorgen bij het politiebureau te Heerde zou plaatsvinden. Hieronder nogmaals het persbericht met de juiste locatie.
Epe - Fietsen kijken en kopen

Op zaterdagmorgen 21 mei a.s. is er weer een fietsenkijkmorgen bij het politiebureau aan de Heerderweg 24 te Epe. Vanaf 10.00 uur kunnen de bezoekers een kijkje nemen en vanaf 10.30 uur krijgen degenen die aangifte hebben gedaan van diefstal fiets de gelegenheid om een fiets te kopen. Ze moeten dan wel het bewijs van aangifte kunnen overhandigen.


Elburg - Inbraak garagebedrijf

Op donderdag (19-05) werd er rond 03.30 uur ingebroken in een garagebedrijf aan de
Noorderbreedte. De daders forceerden een deur aan de voorzijde van het gebouw.
Vermoedelijk liep men rechtstreeks naar de kantoorruimte. Weggenomen werd een kluis van ongeveer 100 kg met daarin een grote hoeveelheid kentekenbewijzen. Tevens werden er uit het kantoor nog een geldbedrag en een digitale camera ontvreemd. De politie is een onderzoek gestart.


Heerde - Insluiping in woning

Een 87-jarige inwoonster uit Heerde mist geld, nadat een onbekende vrouw haar woning was binnengedrongen. Een onbekende vrouw met lang zwart haar belde woensdag (18-05) rond 12.30 uur aan en liep al pratend de woning binnen. Ze had allerlei smoesjes en bleef maar doorpraten. Ondertussen liep ze de hele woning door en verdween plotseling. Nadat de vrouw weg was, miste de Heerdense geld. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Harderwijk - Auto's weggenomen

Bij een inbraak in de nacht van woensdag op donderdag (18/19-05) in een woning aan de Mozartdreef werden twee auto's weggenomen. Het gaat om een zwarte VW Golf met kenteken 39-PL-HN en een grijze BMW met kenteken 52-GN-GL. Men kwam de woning binnen door het forceren van een raam. Vervolgens werden de autosleutels en de auto's weggenomen.


Putten / Hattem - Drankrijders betrapt

Agenten hebben dinsdagmiddag (17-05) bij een controle op de van Geenstraat te Putten een
53-jarige automobilist uit Putten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 1,3 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


Een 19-jarige automobilist uit Putten blies afgelopen nacht (18/19-05) bij een controle aan het Fontanusplein 0,7 promille. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete.


Een 61-jarige automobilist uit Hattem bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol.
Hij blies een promillage van 0,6. De controle vond plaats op de Hessenweg te Hattem. De man kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete.


Elspeet - Doorrijding na aanrijding

De auto van een 24-jarige automobiliste uit Apeldoorn raakte beschadigd door een onbekend gebleven militair voertuig. De vrouw reed op dinsdag (17-05) rond 13.25 uur op de Uddelerweg toen er uit tegenovergestelde richting een militair voertuig met hoge snelheid naderde die eerst midden op de weg reed en toen plotseling in de berm terecht kwam. Toen de beide voertuigen elkaar passeerden reed de militaire auto vanuit de berm weer de rijbaan op waarbij stenen uit de berm tegen de andere auto belandden. De schade aan de auto bestaat uit een ster in de voorruit, een kapotte koplamp en zo'n tien deuken in de motorkap. Het gaat om een militaire vrachtauto, kenteken onbekend, die in de richting van Uddel reed. Het is ook niet zeker of de militaire vrachtauto nog in gebruik is bij Defensie.
De politie wil graag in contact komen met de inzittenden van deze vrachtauto via telefoon-
nummer 0900 8844.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --