Gemeente Alphen aan den Rijn

2004: het gaat steeds beter

Persbericht 32 Burgemeester Schoof in burgerjaarsverslag 2004: het gaat steeds beter

19 mei 2005

De gemeente doet meer aan interactieve beleidsvorming. De oprichting van een webpanel en discussieforum op de website zijn daarvan het meest recente voorbeeld. Het Meld-syteem MAS scoort weer beter dan vorig jaar. De afdeling Sociale Zaken heeft zich in een landelijk vergelijkend onderzoek verbeterd op alle punten van haar dienstverlening. De gemeentelijke website staat nu in de landelijke top 20 en scoort op toegankelijkheid en gebruikersvriendelijkheid. Ook werkt de gemeente aan een digitaal loket. Terugblikkend op 2004 constateert burgemeester Schoof in het Burgerjaarverslag dat het steeds beter gaat in Alphen.

In zijn derde burgerjaarverslag beschrijft Schoof hoe de gemeente werkt aan de kwaliteit van haar dienstverlening, klachtenprocedures en burgerparticipatie. Daarbij doet hij aanbevelingen voor verbeterpunten volgend jaar.

Wat kan beter
De basale bedrijfsvoering kan wel beter bij de gemeente. Nog steeds moet gewerkt worden aan de verbetering van de telefonische bereikbaarheid, de afhandeling van de post en de registratie van binnengekomen klachten. Daarnaast roept de burgemeester de organisatie op te beginnen met het opstellen van een burgerhandvest Alphen aan den Rijn. Hiermee wordt eigenlijk een contract gesloten met de inwoners, waarin alle vormen van dienstverlening worden vastgelegd met bijbehorende servicenormen. 'De kwaliteit van onze dienstverlening wordt hierdoor tastbaar en meetbaar', aldus Nico Schoof.

Het burgerjaarverslag 2004 is anders tot stand gekomen dan zijn voorgangers. Nu maakt het verslag deel uit van de bestaande planning- en controlcyclus binnen de gemeente. Dat betekent dat de gegevens die bestemd zijn voor het burgerjaarverslag voortaan worden gerapporteerd in de bestaande managementrapportages. Ook wordt het burgerjaarverslag niet langer apart uitgegeven, maar opgenomen in een publieksjaarverslag samen met het sociaal jaarverslag en het gewone jaarverslag. Hiermee volgt de gemeente het bezuinigingsvoorstel op, dat de raad vorig jaar voor het burgerjaarverslag heeft vastgesteld.

Ook kan het document gedownload worden via de website van de gemeente.

PORTEFEUILLEHOUDER: N.P.M. SCHOOF
Voor informatie: Marcel Hoogland, afdeling Communicatie, tel. 0172-465 199

Reageer op deze pagina | Disclaimer

Deze pagina is bijgewerkt op: 19-05-2005 16:20
© copyright gemeente Alphen aan den Rijn
URL huidige pagina:
http://www.alphenaandenrijn.nl/smartsite.htm?id=17365