Gemeente Ede

nummer 104 / Ede, 17 mei 2005

Plannen vastgelegd in ontwerp bestemmingsplan
Brede School en Medisch Centrum Bennekom stap dichterbij

De plannen voor een Brede School en een Medisch Centrum in Bennekom zijn weer een stap dichterbij gekomen. Burgemeester en wethouders hebben het ontwerp bestemmingsplan Kierkamperweg / Comandeursweg / Kerkstraat / Hogeweg vastgesteld. Dit plan maakt de realisatie van beide ontwikkelingen mogelijk.

In september 2004 heeft de gemeente de plannen in een voorontwerp bestemmingsplan gepresenteerd. Op dit plan zijn 9 inspraakreacties binnengekomen. Bovendien zijn de plannen gepresenteerd op een inloopbijeenkomst op 12 oktober 2004. De diverse reacties hebben er toe geleid dat het plan op een aantal punten is aangepast.

Samen met Welstede, de Wilhelminaschool, t Laag en Cultura heeft de gemeente bekeken aan welke eisen een Brede School in Bennekom moet voldoen. Daarnaast heeft de gemeente overlegd gevoerd met de ontwikkelaar van met Medisch Centrum. Dit alles heeft geleid tot aanpassingen van de stedenbouwkundige opzet.

Dit betekent dat er nu een plan ligt waarin voldoende ruimte is voor alle partijen, waarbij gekeken is naar een zo veilig mogelijke verkeersafwikkeling en waarbij geprobeerd is het parkeren zoveel mogelijk geconcentreerd op te lossen. Helaas betekent dit wel dat de plek van de skatebaan nu gebruikt moet worden voor parkeervoorzieningen. Samen met de betrokken partijen is nagedacht over een andere locatie. Een terrein grenzend aan het Kinderdorpterrein lijkt een goede mogelijkheid te bieden.

Het plan ligt vanaf 26 mei gedurende vier weken ter inzage. In die periode kan iedereen een reactie naar de gemeenteraad sturen. Naar verwachting zal de gemeenteraad het plan in september vatstellen. Als er in de verdere procedures geen vertraging optreedt. Kunnen de bouwwerkzaamheden nog voor de zomervakantie van 2006 van start.
---