Gemeente Ede

nummer 107 / Ede, 19 mei 2005

Rechter verklaart alle bezwaren ongegrond
Daklozenopvang Langekampweg mag blijven

De gemeente Ede heeft terecht voor een periode van drie jaar vrijstelling verleend van het geldende bestemmingsplan aan de Langekampweg in het Peppelensteeggebied in Ede. Dit betekent dat het Leger des Heils voor deze periode een daklozenpension mag bouwen en exploiteren op deze plek.

De initiatiefvereniging Peppelensteeg en enkele individuele bewoners hebben tegen dit besluit bezwaar gemaakt, omdat zij van mening zijn dat de gemeente de tijdelijkheid van de voorziening onvoldoende had aangetoond en omdat zij vreesden voor overlast in het Peppelensteeggebied en de aangrenzende woonwijk.

Deze bezwaren waren al eerder ongegrond verklaard door de gemeente Ede. Een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) was al eerder door de voorzieningenrechter afgewezen. Nu heeft ook de rechtbank in Arnhem de bezwaren ongegrond verklaard. De rechtbank meent, dat het college van B&W bij de algehele belangenafweging terecht de belangenafweging van het sociaal pension zwaarder heeft laten wegen dan die van de initiatiefvereniging.

De rechtbank vindt het bovendien belangrijk dat de gemeente met de politie, het Leger des Heils en De Grift afspraken gemaakt heeft om eventuele overlast in te perken.

---