Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19/05)

OOSTERHOUT NB, 19 mei 2005

Politie neemt hond in beslag

OOSTERHOUT: De politie nam op woensdagmiddag 18 mei 2005 een hond in beslag. De hond liep los in een speeltuintje aan de Ganzendonk. De hond was niet agressief en rende tussen de kinderen. De aanwezige moeders en buurtbewoners vonden dit maar niets omdat de hond de uiterlijke kenmerken van een pitbull had. Ze waarschuwden om die reden de politie. Het lukte de agenten om de hond te vangen. De hond is meegenomen naar het politiebureau, waar bleek dat het vermoedelijk om een Amerikaanse Staffordshire terriër ging. Een dergelijke hond mag je alleen in Nederland in het bezit hebben als je beschikt over de bijbehorende stamboekpapieren. Stamboomloze Staffordshire Terriërs (en kruisingen) vallen wettelijk gezien onder de pitbullachtigen. Sinds 1993 is de Regelgeving Agressieve Dieren (RAD) rond pitbulls van kracht, waarin beschreven staat dat het verboden is om honden van het pitbull-type te fokken, te houden, te verkopen en ter verkoop voorradig te hebben. De eigenaar van de hond, een 44-jarige Oosterhouter, bleek niet in het bezit te zijn van de stamboekpapieren. De hond is dan ook in beslag genomen en tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt. De Officier van Justitie besluit wat er met de hond gaat gebeuren.

Man beroofd van gsm en portemonnee

OOSTERHOUT: De politie zoekt twee nog onbekende daders van een beroving. Het duo beroofde op woensdagavond 18 mei rond 22.00 uur een 21-jarige Oosterhouter op Slotlaan. Het slachtoffer was zijn belagers al eerder tegengekomen in de bus, waar ze stampij maakten. Toen hij in Oosterhout was uitgestapt en te voet naar huis ging, werd hij ingehaald door een scooter. Hij herkende direct de twee opzittenden als het tweetal uit de bus. Onder bedreiging van een mes moest hij vervolgens zijn mobiele telefoon en zijn portemonnee afgeven. De daders gingen er vandoor op een snelle scooter, die rood/blauw van kleur was en voorzien was van gele velgen.

Inbrekers maken brokken

LOON OP ZAND: Een personenauto verdween bij een woninginbraak aan de Loonse Molenstraat. Bij homejacking stelen woninginbrekers de autosleutels om er vervolgens met de auto vandoor te gaan. Deze inbraak vond plaats tussen woensdagavond 18 mei tussen 20.30 uur en 21.00 uur. De gedupeerde eigenaar, die verderop in de straat was, zag de daders er vandoor gaan met zijn auto. Een getuige ging achter de daders aan en was getuige van het feit dat ze circa 500 meter verderop een aanrijding veroorzaakten. Op de Loonse Molenstraat in Udenhout kwam de vluchtauto in aanrijding met een Belgische personenauto. De dief vluchtte uit de beschadigde auto, waarbij hij hulp kreeg van een andere man. Het duo stapte in een rode Opel Kadett en ging er met hoge snelheid vandoor richting Tilburg. Ook de Opel Kadett was een gestolen auto. Uit het politieonderzoek bleek dat de inbrekers een raam op de eerste verdieping geforceerd hadden, waarna de woning doorzocht. Men ging er o.a. vandoor met de autosleutels. Vervolgens is de garagedeur opengebroken en konden de daders, met behulp van de autosleutels, de auto stelen. Het gaat om een grijze Peugeot 407 voorzien van het kenteken 42-PJ-HB. De politie heeft inmiddels de aangever en een aantal getuigen verhoord. Verder verrichtte de technische recherche een sporenonderzoek in, zowel de woning, als de achtergebleven auto.

Woninginbraken in Gilze en Rijen

GILZE: Op donderdag 19 mei is er tussen 00.15 en 07.15 uur ingebroken in een woning aan het Kruithoorn. Het raam aan de voorzijde van de woning bleek geforceerd te zijn. Vanuit het huis zijn een laptop, een portemonnee met inhoud en een sleutelbos gestolen. Met behulp van deze sleutels is ook de auto gestolen. Het gaat om een zwarte Volkswagen voorzien van het kenteken 56-NJ-VZ. De politie heeft de auto internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd.

RIJEN: In de Karel Doornmanstraat betrapte de bewoonster een inbreker op heterdaad, waarna de dader er vandoor ging. Dat gebeurde op woensdagavond 18 mei rond middernacht. De inbreker probeerde de buitendeur aan de achterzijde van de woning open te breken. De hevig geschrokken bewoonster is door de politie opgevangen, waarna zij aangifte van de inbraakpoging deed.

Op de bon vanwege graffiti

WAALWIJK: Een Waalwijkse wijkagent zag hoe een 18-jarige Waalwijker een basketbalpaal bekladde. Dat gebeurde op woensdagmiddag 18 mei om 17.15 uur in de Klaproosstraat. Hij had de tekst "Waalwijk-zuid" geschreven op de paal. De jongeman mag het kladwerk zelf verwijderen en hij kreeg een bekeuring voor baldadigheid.

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

OOSTERHOUT: Donderdag 19 mei omstreeks 15.00 uur vond op de kruising van de Abdis van Thornstraat en de Veerseweg een eenzijdig ongeval plaats, waarbij een automobilist gewond raakte. De man, een 49-jarige Oosterhouter, reed in zijn auto in de Abdis van Thornstraat en wilde de Veerseweg oprijden. Door nog onbekende oorzaak botste de man tegen een vluchtheuvel, waardoor zijn auto kantelde en op de linkerzijkant terecht kwam. De man kwam bekneld te zitten in zijn voertuig en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. De politie maakte proces-verbaal op van dit ongeval.

Politie houdt snelheidscontroles

GEM. LOON OP ZAND: De radarauto van de politie stond op woensdag 18 mei in Loon op Zand en Kaatsheuvel. In totaal passeereden 1.189 weggebruikers de radarapparatuur. Na meting van de snelheid bleken er 102 van hen in overtreding te zijn. Dat komt neer op bijna 8,6 %. Zij krijgen binnenkort de bekeuring thuisgestuurd van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. De resultaten zien er als volgt uit:

Locatie controle: Marktstraat in Kaatsheuvel (maximum snelheid 50 km/u)
Tijdstip controle: van 10.05 uur tot 11.35 uur
Aantal passanten: 552
Overtredingen: 53
Hoogste snelheid: 73 km/u

Locatie controle: Erasstraat in Kaatsheuvel (maximum snelheid 50 km/u) Tijdstip controle: van 12.00 uur tot 14.00 uur
Aantal passanten: 124
Overtredingen: 11
Hoogste snelheid: 67 km/u

Locatie controle: Horst in Loon op Zand (maximum snelheid 80 km/u) Tijdstip controle: van 14.15 uur tot 15.45 uur
Aantal passanten: 232
Overtredingen: 23
Hoogste snelheid: 154 km/u

Locatie controle: Hilsestraat in Kaatsheuvel (maximum snelheid 50 km/u)
Tijdstip controle: van 16.00 uur tot 18.00 uur
Aantal passanten: 281
Overtredingen: 15
Hoogste snelheid: 79 km/u

Auteur: Jeroen Steenmeijer