STAGE HOLDING/ TERRA

Hommage Merel Dresselhuys

MARY DRESSELHUYS: De Grande Dame van het Nederlandse toneel

Mary Dresselhuys overleed op 19 mei 2004 op 97e jarige leeftijd in haar woonplaats Amsterdam. Een jaar later verschijnt bij Uitgeverij Terra Lannoo op initiatief van Joop van den Ende een stijlvolle en beeldende hommage, die werd mogelijk gemaakt door steun van de VandenEnde Foundation.
Mary Dresselhuys heeft een uitermate belangrijke rol gespeeld in het Nederlands toneel. Als actrice trok zij overal en altijd volle zalen. Tot vlak voor haar dood volgde zij de toneelontwikkelingen en was zij aanwezig bij vele premières. Mary Dresselhuys speelde in haar lange carrière meer dan 150 verschillende rollen, maar gold vooral als de Grande Dame van de komedie. Om haar grote talent te onderstrepen werd in 1992 de tweejaarlijkse Mary Dresselhuys Prijs in het leven geroepen.
De carrière van Mary Dresselhuys wordt belicht aan de hand van de serie gesprekken die auteur Tonko Dop had met vakgenoten uit de wereld van het theater en personen uit haar directe omgeving. Naast haar collega's en vrienden Hans Croiset, Paul Haenen, Jeroen Krabbé, Ramses Shaffy, Ellen Vogel, Elly Weller en Dirk Zeelenberg memoreren ook haar dochters Merel en Petra Laseur deze grote actrice. Co-auteur Hilde Scholten belicht het leven en werk van Mary Dresselhuys aan de hand van talrijke, vaak niet gepubliceerde foto's.

9)'Mary Dresselhuys, de Grande Dame van het Nederlandse toneel'8 is een eerbetoon aan een unieke actrice en geeft indirect een beeld van een aantal decennia theatergeschiedenis in Nederland.

Technische gegevens
auteurs: Tonko Dop en Hilde Scholten
omvang: 208 blz., 210 x 280 mm
afwerking: paperback met flappen
ISBN: 90 5897 341 7
prijs: 19,95 euro

Voor meer informatie en/of het aanvragen van een recensie-exemplaar: Uitgeverij Terra Lannoo B.V.
T.a.v. Odette Lafère
Postbus 1080
7230 AB Warnsveld
telefoon: 0575-581320
e-mail: odette.lafere@terralannoo.nl
Alle uitgaven van Uitgeverij Terra Lannoo vindt u op www.terralannoo.nl
Stage Holding: Maarten van Nispen, woordvoerder Joop van den Ende,
06-2013.0790, maarten.van.nispen@stageholding.nl

19 mei 05 17:25