Gemeente Alkmaar


Penning van verdienste voor de heer C. Otjes

Alkmaar, 19 mei 2005

Op woensdag 18 mei om 20.00 uur reikt wethouder H. Meijer de penning van verdienste in zilver van de stad Alkmaar uit aan de heer C. Otjes, penningmeester van de Alkmaarse Oratorium Vereniging te Alkmaar. De uitreiking vindt plaats ter gelegenheid van het 36-jarig jubileum van de heer Otjes tijdens de jaarvergadering van de AOV in de aula van het Murmellius Gymnasium.

De heer Otjes is sinds 1969 2e penningmeester van de Alkmaarse Oratorium Vereniging. Hij verzorgt de volledige ledenadministratie en geeft overige bestuursleden informatie over de door hen uit te voeren taken. Hij is eerstverantwoordelijke voor de contributie inning. Voor de ieder jaar te houden koordag (extra repetitie) voorafgaand aan een concertuitvoering bespreekt hij de oefenlocatie en zorgt voor de financieel/administratieve afhandeling.
De heer Otjes is eindverantwoordelijk voor de kaartverkoop van de concerten. Het verspreiden en aanplakken van de affiches waarop de concerten worden aangekondigd wordt door hem al vele jaren gedaan in diverse plaatsen in Noord-Holland. Behoudens de financiële werkzaamheden is hij een trouw medewerker bij het in orde brengen van de uitvoeringslocatie, zoals het klaarzetten van stoelen voor het publiek, opbouw van de tribune en het opruimen na de concerten. Voor de leden is hij een steun en toeverlaat. Bij bijzondere activiteiten (jubileumvieringen van het koor, collecteren voor de Anjeractie e.d.) is nooit een vergeefs beroep op hem gedaan.
Volgens de AOV is de heer Otjes van onschatbare waarde.

Op de oorkonde die hoort bij de penning van verdienste staat vermeld: "als bewijs van waardering voor zijn grote inzet voor de Alkmaarse Oratorium Vereniging".

19 mei 2005