Universiteit Nyenrode

Jacques Reijniers hoogleraar Inkoopmanagement aan Nyenrode


- PERSBERICHT - Breukelen, 19 mei 2005 - Prof. dr. ing. J.J.A.M. (Jacques) Reijniers MBA (54) is met ingang van 1 mei 2005 benoemd tot hoogleraar Inkoopmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij bekleedt op Nyenrode de leerstoel die in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) is ingesteld. De NEVI-leerstoel is ondergebracht bij het Nyenrode Center for Supply Chain Management.

Het strategisch belang van inkoop wordt steeds zichtbaarder binnen organisaties. Daarbij gaat het niet alleen om de inkoop van producten en diensten, maar ook om de inkoop van professionele zakelijke dienstverlening. Tijdige operationalisering van strategische vernieuwingen op het gebied van inkoop vraagt daarom steeds meer aandacht. Reijniers zal zich naast zijn taken op het gebied van onderwijs, gaan richten op deze operationaliseringsproblemen, en op het vergroten van kennis en inzicht op het gebied van inkoop van professionele zakelijke dienstverlening.

Prof. dr. Hans Palm, Rector Magnificus van Nyenrode: Inkoopprocessen spelen een belangrijke rol in het concurrerend vermogen van ondernemingen. Logisch dus dat we als business universiteit samen met de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement het vakgebied de academische aandacht willen geven die het verdient. Ik heb alle vertrouwen dat we met Jacques Reijniers een hoogleraar in huis halen die onze expertise op dit gebied verder kan uitbouwen.

Over Jacques Reijniers
Reijniers, zelf Nyenrodiaan, is behalve hoogleraar ook directeur van Apollo Consultancy b.v.. Bij dit bureau legt hij zich toe op het succesvol operationaliseren van strategische vernieuwingen en de rol die verschillende externe management instrumenten daarbij kunnen spelen. Reijniers was eerder partner, bestuurder en consultant bij PricewaterhouseCoopers Management Consultants en werkzaam in de industrie. Hij wordt in binnen- en buitenland met regelmaat gevraagd voor gastcolleges en heeft diverse publicaties op het gebied van inkoopmanagement, logistiek, project- en interim management op zijn naam staan.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven is Nyenrode kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (