Technische Universiteit Eindhoven

19 mei 2005

PERSBERICHT

Vijf miljoen euro voor Programma TechnoSpurt

EZ subsidieert Incubator3+ als eerste in ons land

De Stichting Incubator3+ krijgt 2,5 miljoen euro subsidie van het ministerie van Economische Zaken. Hiermee is Incubator3+ de eerste partij die in het landelijke EZ-programma TechnoPartner wordt gehonoreerd. Incubator 3+ is een regionaal samenwerkingsverband waar ook de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) aan deelneemt en dat technostarters op weg helpt. Genoemde stichting voert het programma TechnoSpurt tot en met 2008 in Noord-Brabant uit, de totale projectkosten bedragen 5 miljoen euro. De helft hiervan komt van EZ, de andere helft van de provincie Noord-Brabant, de regio Eindhoven en de deelnemende partijen.

TechnoSpurt

De Stichting Incubator3+ is twee jaar geleden van start gegaan als een pilotproject voor het ondersteunen van starters uit de regio Eindhoven en hightech spin-offs van kennisinstellingen. Tot op heden heeft men met eigen middelen van de partners en met ondersteuning van de provincie Noord-Brabant zon 120 technostarters op weg geholpen. De helft van hen heeft een TU/e-achtergrond. Met een nieuw programma, TechnoSpurt, wil Incubator3+ nog eens 300 starters actief ondersteunen. Naar verwachting leidt dit tot 150 nieuwe hightech bedrijven, waarbij zon vijftien bedrijven binnen vijf jaar doorgroeien naar een omvang van meer dan vijfentwintig medewerkers.

Het ministerie van Economische Zaken heeft toegezegd het regionale initiatief met 2,5 miljoen euro te ondersteunen in het kader van de regeling Stimulering Kennis Exploitatie. Van de provincie Noord-Brabant en de regio Eindhoven wordt nog eens 1,6 miljoen euro verwacht. De overige participerende partijen, dat zijn TU/e, Fontys Hogescholen, TNO, Rabobank, Philips, Syntens, NV Rede en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, dragen gezamenlijk één miljoen euro bij. Het totale programma is vooral geconcentreerd rondom de kennis en faciliteiten van de TU/e, maar wordt in nauwe samenwerking met alle partners binnen Incubator3+ ingevuld.