Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Zestigduizend euro voor Sri Lanka

Gemeente Ermelo sluit aan bij St Jansdal

Begin januari besloot de Gemeente Ermelo per inwoner een euro beschikbaar te stellen voor de tsunami-slachtoffers in Azië. Er kwam dus 27.000 euro beschikbaar. Ermelo wilde echter het geld niet overmaken op giro 555. Naar aanleiding van een oproep in de krant om met ideeën te komen is vanuit het ziekenhuis gereageerd. Na enkele gesprekken werd door de gemeente Ermelo besloten het geld ook te besteden aan het woningbouwproject in de plaats Kalutara op Sri Lanka. Dit project is opgezet door anesthesist en oud-Ermeloër Maurice Wicks.

In ons ziekenhuis werd op diverse manieren geld ingezameld. In februari waren er twee benefietvoorstellingen door theatergroep Placebo, medewerkers stelden vakantie-uren ter beschikking, de medisch specialisten leverden een flinke bijdrage en het parkeergeld van enkele dagen werd besteed aan het Azië-project. Al met al brachten de acties in St Jansdal 33.000 euro op.

Tijdens een gezamenlijke bijeenkomst van gemeente en ziekenhuis werd op donderdag 19 mei jl. een cheque met de waarde van zestigduizend euro ondertekend door Wiert Omta, de burgemeester van Ermelo, Wout Adema, lid Raad van Bestuur St Jansdal en Derk Jan ten Hove namens de commissie Huis en Haard.

Na deze handeling vertelde Ebelien Dijkema het een en ander over de voortgang van het project. In Kalutara is hard gewerkt. De voorbereidingen voor de bouw zijn nu getroffen. Het terrein is afgezet en de waterput met pomphuis zijn klaar. De funderingen voor dertien huizen zijn gelegd en het is de bedoeling dat het eerste huis bij het verschijnen van deze Cazcade is opgeleverd. Zoals het er nu uit ziet zullen er vijfentwintig huizen gebouwd worden.

De commissie Huis en Haard in St Jansdal is opgeheven. Zowel de Gemeente Ermelo als het ziekenhuis zullen de komende tijd rapporteren over de voortgang van het bouwproject. Mochten er mensen zijn die alsnog geld willen overmaken dan kan dat op bankrekeningnummer 47 51 20 515 onder vermelding van Tsunami Sri Lanka.