Nutreco NV

PERSBERICHT Amersfoort, 29 april 2005 Jaap Vink voorgedragen als Commissaris bij Nutreco Holding N.V. Nutreco Holding N.V. maakt bekend de heer Jaap Vink (57 jaar) als nieuw lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Nutreco voor te dragen aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 19 mei a.s.
De heer Vink neemt op 1 mei 2005 afscheid als Voorzitter van de Raad van Bestuur van CSM na een loopbaan van 22 jaar bij deze onderneming voor voedingsmiddeleningrediënten. Jaap Vink is tevens lid van de Raad van Toezicht van Wageningen Universiteit en Research Centrum, vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Sovion N.V. en lid van de RvC van Wegener N.V. De heer Vink neemt bij Nutreco de plaats in van Svein Rennemo die president-commissaris wordt bij de zelfstandige onderneming Marine Harvest. Jaap Vink studeerde organische chemie aan de Rijksuniversiteit Leiden en promoveerde in 1972 in de wiskunde en natuurwetenschappen. In 1974 trad hij in dienst van voedingsmidde- lenbedrijf Wessanen waarna in 1983 de overstap werd gemaakt naar CSM.
* * * * * Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming op het gebied van diervoeding en visvoer, die beoogt waarde te creëren door kennis van de voedselketens. De onderneming is selectief aanwezig in verschillende schakels van de voedselproductieketens van vis en vlees. Binnen acht Business Groepen opereren verschillende Business Units, met ongeveer 120 productie- en verwerkingsfabrieken in 22 landen met in totaal 12.400 medewerkers.
In 2004 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.857,6 miljoen. Nutreco is genoteerd aan het officiële segment van Euronext in Amsterdam en maakt deel uit van de Midkap Index (Amsterdam) en de Euronext 150 Index.

Nutreco NV