Koninklijke Econosto N.V.

Royal Econosto Group Monday 2nd May 2005

29 april 2005

Econosto heft beschermingsconstructies op en wijzigt samenstelling Raad van Bestuur

Capelle a/d IJssel, 29 april 2005
Koninklijke Econosto N.V. ("Econosto") zal de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 19 mei 2005 voorstellen om de bestaande beschermingsconstructies van de onderneming op te heffen.

Ook op 19 mei 2005 zal de Raad van Commissarissen de heer drs. O. de Vries (53) benoemen als lid van de Raad van bestuur, ter vervanging van de heer T. Vis RA (47), die heeft aangegeven zijn functie als CFO en lid van de Raad van Bestuur neer te willen leggen.

Econosto kent momenteel twee beschermingsconstructies: prioriteitsaandelen en beschermingspreferente aandelen. De onderneming onderkent niet langer de noodzaak van het hebben van een beschermingsconstructie, en zal de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 19 mei 2005 voorstellen om beide beschermingsconstructies op te heffen. De opheffing van de beschermingsconstructies maakt daarmee deel uit van een aantal wijzigingen die de onderneming zal voorstellen aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders om de statuten aan te passen aan de gewijzigde Structuurregeling, en de Nederlandse Corporate Governance Code.

Nu de reorganisatie van de onderneming nagenoeg is afgerond en de nieuwe strategie van Econosto is geïmplementeerd, heeft de heer Vis aangegeven een nieuwe uitdaging aan te willen gaan buiten de onderneming. Hij zal daarom per 1 mei 2005 zijn functies als lid van de Raad van Bestuur en CFO neerleggen. De heer Vis zal tot het eind van 2005 als adviseur aan de onderneming verbonden blijven. De heer De Vries, voorheen onder andere werkzaam als financieel directeur bij Tulip Computers N.V., Van Gend en Loos B.V., Nedlloyd Road Cargo International B.V., en op interim basis bij verschillende ondernemingen voor Boer en Croon Executive Managers B.V., zal per 1 mei 2005 de taken van de heer Vis als CFO overnemen.

De Raad van Commissarissen zal hem vervolgens op 19 mei 2005 benoemen als lid van de Raad van Bestuur. De Raad van Commissarissen is de heer Vis dankbaar voor zijn bijdrage aan de reorganisatie van de onderneming.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer ing. J.F.A.M. (Frank) van Os,

Voorzitter Raad van Bestuur, tel.: 010-2841280