Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 11 mei 2005

Start themamaand Veluwerandmeren in Stadhuis gemeente Kampen

In de periode tussen 19 mei en 30 juni organiseert het projectbureau Veluwerandmeren (IIVR) samen met de gemeente Kampen verschillende publieksactiviteiten waarbij de Veluwerandmeren centraal staan. U bent van harte welkom deze bij te wonen.

Start themamaand
De themamaand wordt op donderdagavond 19 mei officieel geopend door wethouder Breman tijdens een publieksbijeenkomst in het stadhuis van Kampen. Het programma begint die avond om 19.30 uur en wordt omstreeks 21.30 uur afgesloten met een hapje en een drankje. Op de publieksbijeenkomst worden presentaties gegeven over de inrichting en het peilbeheer van de Veluwerandmeren en over de bypass van de IJssel.

Opening afmeervoorziening bij de Roggebotsluis
Vrijdag 20 mei wordt door wethouder Breman en zijn Drontense collega wethouder Haverkort-Cortvriendt de nieuw aangelegde afmeervoorziening bij de Roggebotsluis feestelijk geopend. Het programma begint die middag om 14.30 uur bij Jachthaven Roggebotsluis en eindigt omstreeks 16.30 uur.

IIVR
In het kader van de Integrale Inrichting Veluwerandmeren is een plan opgesteld voor de (her)inrichting Veluwerandmeren. Rode draad daarbij is het behouden van het evenwicht tussen recreatie en natuur. Vele honderden burgers hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het Inrichtingsplan Veluwerandmeren.
In het Inrichtingsplan Veluwerandmeren zijn 36 maatregelen opgenomen die uiterlijk 2010 uitgevoerd worden. Voor Kampen gaat het hierbij onder andere om de aanleg van een doorgaande fietsroute tussen Harderwijk en Roggebotsluis, de aanleg van een aalgoot, realisatie van een zelfbedieningsknop voor kano's en een afmeervoorziening bij de Roggebotsluis.

Programma's