Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 150

datum: 18 mei 2005

Gerda Eerdmans reikt welkomstpakketten Nieuwland uit

Op 19 mei aanstaande overhandigt wethouder G. Eerdmans de eerste welkomstpakketten aan nieuwe inwoners van de wijk Nieuwland. Stichting Welzijn Amersfoort (SWA) van Nieuwland wil in de toekomst alle nieuwe inwoners verwelkomen met een pakket. Vrijwilligers uit de wijk gaan bij nieuwe bewoners langs om het pakket te brengen.

U bent van harte welkom bij de overhandiging van de eerste welkomstpakketten. Het programma is als volgt:

Programma:
30. - 19.00 uur Een gezamenlijke maaltijd met nieuwe bewoners en vrijwilligers.

19.00 - 19.30 uur Wethouder Gerda Eerdmans overhandigt eerste pakket aan nieuwe bewoners en geeft een bloemetje aan vrijwilliger Sika Galenkamp, één van de mensen die in het vervolg de welkomstpakketten gaat uitdelen.

19.30 - 20.30 uur Wandeling door de wijk onder leiding van vogelkenner Gerard van Haaff.

20.30 - 21.00 uur koffie met taart

De welkomstpakketten zijn door de afdeling milieu van de gemeente Amersfoort in samenwerking met SWA gemaakt. De informatie zit in een witte linnen tas en bevat een brochure over de duurzame aspecten van de wijk en hoe bewoners daar in hun dagelijks leven zelf nog iets aan kunnen toevoegen (energiebesparing, watergebruik, eigen gezondheid, mobiliteit, milieuvriendelijk tuinieren etc.). Verder allerlei informatie over de sociaal culturele voorzieningen in de wijk, met tips en adressen om elkaar te ontmoeten en kortingsbonnen om diensten of producten van ondernemers uit te proberen.

Locatie: Wijkcentrum 'De Boerderij', Zeldertsedreef 2, telefoonnummer 033 455 58 20.

Informatie voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Chartlotte Matthes van de afdeling communicatie SOB, telefoon 033 469 45 48 of e-mail c.matthes@amersfoort.nl.


---- --