C/TAC

Totaal aantal pagina s: 3 P E R S B E R I C H T
s-Hertogenbosch, 19 mei 2005

Omzet en winstgroei Ctac zet door in eerste kwartaal 2005

SAP-dienstverlener Ctac maakt bekend dat de in het vierde kwartaal van 2004 ingezette groei zich in het eerste kwartaal 2005 heeft voortgezet. De omzet steeg in het eerste kwartaal met 60% naar EUR 4,6 miljoen, vergeleken met EUR 2,8 miljoen over het eerste kwartaal 2004 (de omzet in het vierde kwartaal 2004 bedroeg EUR 4,1 miljoen). Deze omzetstijging wordt met name veroorzaakt door een sterke bijdrage van de vorig jaar en per 1 januari 2005 gestarte dochterondernemingen mYuice en Re-Spect. Over het eerste kwartaal 2005 werd een positief resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening voor belastingen gerealiseerd van EUR 335.000, ten opzichte van EUR 5.000 in het eerste kwartaal van 2004 (voor aftrek van aandeel derden).

De cijfers zijn exclusief Alphalogic. Ctac heeft op 27 januari 2005 een intentieverklaring getekend met Alphalogic over de overname van 51% van de aandelen van deze onderneming. De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2005 worden gerealiseerd. Alphalogic is gespecialiseerd in SAP-oplossingen voor logistieke processen. Voorzitter Raad van Bestuur Henny Hilgerdenaar: Onze SAP Powerhouse strategie werpt inmiddels zijn vruchten af. We zien een toenemende behoefte in de SAP-markt aan een meer specialistische benadering en klantspecifieke oplossingen. Met specialismen op de expertisegebieden MKB, Retail, Business Intelligence, Systeemintegratie, Beheer, Portals en Logistieke dienstverlening spelen we in op die behoefte. Bovendien verbreden we daarmee onze klantenbasis en genereren we in toenemende mate cross-selling opportunities . De nieuw toegevoegde dochterondernemingen mYuice en Re-Spect hebben met SAP-oplossingen voor hun respectievelijke marktgebieden, het MKB segment en de Retail branche, sterk bijgedragen aan de groei van Ctac in het afgelopen kwartaal.

Operationele ontwikkelingen

Wijziging organisatiestructuur

In het eerste kwartaal 2005 is zoals eerder aangekondigd de inrichting van de organisatie van Ctac aangepast. De SAP-beheeractiviteiten van de voormalige business unit Application Management zijn aangevuld met optimalisatieactiviteiten die in 2004 deel uit maakten van de business unit Consulting Services. De nieuwe business unit heet Application Management & Improvements en richt zich op de ondersteuning van klanten in de hele SAP-levenscyclus vanaf de initiële implementatie. De business unit Consulting Services is verder opgesplitst in twee gerichte expertisegebieden: Integratie en Business Intelligence.
---

Application Management & Improvements

De omzet van de SAP-beheer en optimalisatieactiviteiten van Ctac liet een groei zien. Nieuwe opdrachten in het eerste kwartaal 2005 zijn onder meer afgesloten met Nikon Europe en ECI. Daarnaast heeft Faber Electronics een meerjarige hosting overeenkomst afgesloten met Ctac. Integratie
Het feit dat SAP gebruikers in de nabije toekomst hoofdzakelijk via een portal zullen gaan werken en niet meer via een traditionele userinterface , betekent veel activiteit op portalgebied. Deze portalontwikkeling wordt door SAP onderschreven. Portals stellen gebruikers in staat om efficiënt meerdere softwareapplicaties te gebruiken. Om dit te realiseren is integratie onontbeerlijk.

Business Intelligence
In de markt voor Business Intelligence trajecten zien we een toenemende investeringsbereidheid. Opdrachten zijn onder andere verkregen bij Lamb Weston Meijer, Universiteit van Maastricht en Aldipress.

Re-Spect
Per 1 januari 2005 is dochteronderneming Re-Spect opgericht, die zich volledig richt op SAP- oplossingen voor de Retail branche. Alle SAP retail consultants van Ctac zijn hierin ondergebracht. In de eerste maanden na oprichting kende Re-Spect een vliegende start. Opdrachten zijn vervuld bij M&S Mode, Euroshoe en Bruna. Bij Hans Textiel en Kappé International zijn begin 2005 nieuwe SAP-implementatie projecten gestart.

mYuice
De vorig jaar opgestarte dochteronderneming mYuice richt zich specifiek op SAP-oplossingen voor het Midden en Klein Bedrijf (MKB) en kende eveneens een goed eerste kwartaal van 2005. Opdrachten zijn onder andere verkregen van Festivaldi en Sitel Semiconductor.

Strategie en vooruitzichten
Op basis van haar SAP Powerhouse strategie zal de komende jaren door Ctac worden gestreefd naar verdere groei. Deze groei zal gedeeltelijk autonoom zijn, maar zal aanvullend plaats kunnen vinden via nieuwe strategische allianties en acquisities in interessante nichemarkten.

Voor 2005 streeft Ctac naar verdere verbetering van de financiële prestaties. / / / / / / / / / /

Profiel Ctac
Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van SAP-systemen en hiervan afgeleide activiteiten zoals systeem upgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren meer dan 120 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, retail, (semi) overheid en universiteiten.

---

Ctac had per 31 december 2004 145 medewerkers in dienst. De onderneming is gevestigd in s-Hertogenbosch (Nederland).
Ctac is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in het Next Economy segment van Euronext.


C/TAC