BRUNEL INTERNATIONAL N.V.

Brunel: resultaten 2005 goed op koers

Persbericht 19 mei 2005

Brunel: resultaten 2005 goed op koers

Amsterdam, 19 mei 2005. De directie van Brunel International stelt er prijs op onderstaand een korte toelichting te geven op de (financiële) ontwikkeling van de onderneming naar aanleiding van de resultaten van het eerste kwartaal 2005.

Brunel International boekte in de eerste drie maanden van dit jaar een hogere omzet dan in de vergelijkende periode 2004. Aan de verbetering werd bijgedragen door alle kernactiviteiten.
Het gemiddelde aantal medewerkers was in het eerste kwartaal 4.454. In de eerste drie maanden van 2004 was dit gemiddelde 3.740.

De Nederlandse detacheringsmarkt heeft een voorzichtig groeipad gevonden. Brunel profiteerde hiervan in alle segmenten. Met name de technische sector heeft zich goed verbeterd ten opzichte van het eerste kwartaal 2004.

De markt van Brunel Energy ontwikkelt zich conform verwachting. De investeringsniveaus in de sector blijven hoog, hetgeen commerciële kansen biedt voor Brunel. De doelstellingen voor 2005 zijn gecontroleerde groei en een verbetering van de percentuele bruto marge. De resultaten in het eerste kwartaal duiden op realisatie van de doelstellingen.

De Duitse markt voor projectmanagement en detachering van technische specialisten groeide aanzienlijk in het eerste kwartaal. De flexibilisering van de Duitse arbeidsmarkt is een structurele ontwikkeling, mede gedreven door de geliberaliseerde wetgeving rond flexibele arbeid.

De directie van Brunel International heeft begin maart aangegeven te rekenen op een verdere groei van de omzet en winstgevendheid in 2005. De ontwikkelingen in het eerste kwartaal ondersteunen deze verwachting.

Jan Arie van Barneveld, CEO Brunel International: 'De Nederlandse en Duitse economie zijn nog niet vlot getrokken. Het is zeker niet uitgesloten dat het herstel trager gaat dan iedereen hoopt. Dit kan consequenties hebben voor het groeitempo van Brunel in deze landen.'


---

Voor nadere informatie:
Jan Arie van Barneveld
CEO Brunel International
tel.: +31(0)20 312 50 00

Loek Hogenhout
Directeur Strategie, Marketing & Communicatie
tel.: +31(0)20 312 50 00

www.brunel.nl

Brunel International NV is een internationale zakelijke dienstverlener gespecialiseerd in de flexibele inzet van kennis en capaciteit, in de gebieden energy, ict, engineering, legal, finance en insurance & banking. Zij doet dit door middel van Detachering, Projectmanagement en Consultancy. Brunel is sinds haar oprichting in 1975 uitgegroeid tot een internationaal concern met circa 4.500 medewerkers en een jaaromzet van ruim Euro 313 miljoen, en is genoteerd aan Euronext Amsterdam N.V.

19 mei 05 08:30