Politie Groningen

Persberichten donderdag 19 mei 2005

provincie Groningen 19-05-2005 -

Groningen: wieldoppendief betrapt
Agenten zagen woensdagnacht een 18-jarige man uit Drachten door de Hardewikerstraat lopen met vier wieldoppen onder zijn arm. Bij het zien van de politieauto legde de man de wieldoppen weg en zette het op een lopen. Na een korte achtervolging werd de man in zijn kraag gegrepen. Hij verklaarde de doppen voor zijn eigen auto te willen gebruiken. De Fries krijgt een proces-verbaal.

Groningen: bromfietsdieven
De politie hield woensdagnacht op de Pleiadenlaan twee jongens uit Groningen, 16 en 20 jaar, aan op verdenking van diefstal van een bromfiets. De jongens liepen met een brommer over de stoep en op het moment dat de agenten het een en andere wilden controleren zette ze het op een lopen. De brommer bleef achter. De jongens konden in de omgeving van de Goudflat worden aangehouden. Bij terugkomst op de plaats van controle bleek de brommer weg te zijn. Een zoektocht in de omgeving leverde niet het gewenste resultaat op. De jongens werden voor nader verhoor en onderzoek naar het bureau gebracht.

Groningen / Haren: resultaten bromfietscontrole
Op de Rijksstraatweg in Haren en op de Kreupelstraat in Groningen werd woensdag een bromfietscontrole gehouden. In Haren werden 30 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Er werden in totaal 25 bonnen uitgeschreven voor onder andere teveel vermogen (15), geen achterverlichting (3) en andere technische defecten. In de stad werden 68 controles uitgevoerd. Hierbij weden in totaal 47 bekeuringen uitgedeeld. Teveel vermogen (14), niet tonen certificaat (5), niet verzekerd / niet tonen verzekering (9), geen helm (3) en diverse bonnen voor technische gebreken. Bij de controle bleek een 38-jarige brommerrijder uit Groningen onder invloed van alcohol. Hij blies een promillage van 0.95 en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: man (19) rijdt in gestolen auto
De politie hield woensdagavond een 19-jarige Stadjer aan op Loopplank terwijl hij reed in een gestolen auto. De eigenaar van de auto had eerder die avond melding gemaakt bij de politie dat zijn auto was weggenomen vanaf de Baart de la Faillestraat. De bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Verder werd van hem een bloedproef genomen omdat hij verklaarde drugs gebruikt te hebben. De man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: hennepplantage
In een woning aan de Granietstraat werd woensdag een hennepplantage van 124 planten aangetroffen. Omdat de stroom illegaal werd afgetapt kwam een monteur van het elektriciteitsbedrijf gewaarschuwd. Hij constateerde dat er in de meterkast al een kabel was doorgebrand en dat het uitbreken van brand slecht een kwestie van tijd zou zijn geweest. De plantage werd ontmanteld en ter vernietiging afgevoerd. De 42-jarige eigenaar van de plantage is aangehouden voor het afleggen van een verklaring. Hij krijgt een proces-verbaal.

Groningen: radarsnelheidscontroles
De politie heeft op drie plaatsen in de stad een
radarsnelheidscontrole gehouden.
Rijksweg: woensdagochtend en middag, aantal geregistreerde voertuigen: 1058, aantal overtredingen: 132, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Osloweg: woensdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 284, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Beneluxweg: woensdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 1610, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.