3 e persbericht van donderdag 19 mei 2005

Eindhoven 19-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Kever gestolen

Vanaf de Sint Petrus Canisiuslaan is tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 14.00 uur een zilvergrijze Volkswagen Kever met het kenteken KH-58-XG gestolen.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Lagedijk zijn donderdag tussen 10.00 en 12.40 uur 1.449 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 77 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 85 km/u.

Helmond / Someren: Aanhouding na bedreiging ex

Op het Wilhelminaplein in Someren is donderdag rond 15.00 uur een 34-jarige man uit Someren aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van zijn 30-jarige ex-vrouw uit Helmond met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Dit gebeurde rond 14.15 uur op het Stationsplein in Helmond. In de woning van de verdachte werden een imitatiewapen en een hennepkwekerij aangetroffen. De 64 hennepplanten en het wapen zijn in beslag genomen. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Helmond: Bestuurder quad probeert aan politie te ontkomen

Na een melding dat een bestuurder van een quad voor overlast zorgde op de Vondellaan stelde de politie een onderzoek in. Op de Vondellaan zag de politie een 18-jarige Helmonder op de quad rijden. Toen ze hem wilden laten stoppen ging hij er met hoge snelheid vandoor. Hierbij reed hij over fietspaden en voetpaden, waardoor de politie de man soms even uit het oog verloor. De verdachte kon uiteindelijk rond 18.50 uur op de Isidoor Opsomerstraat aangehouden worden. Echter zonder quad. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eersel: Bellende snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Op de A67 betrapte de politie, die in een videosureveillance-auto reed, een 35-jarige automobilist uit Haarlem toen hij met een snelheid van 184 km/u over de snelweg reed. De man was tijdens het autorijden niet handsfree aan het bellen. Hij reed maar liefst 64 km/u te hard waardoor hij zijn rijbewijs moet inleveren. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Vrouw betrapt bij diefstal kleding

In een winkel aan de Jan Deckersstraat is donderdag rond 11.10 uur een 38-jarige vrouw uit Breda aangehouden. Zij werd op heterdaad betrapt door een personeelslid toen ze kleding wegnam. De kleding had een waarde van ongeveer 2.000 euro. De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.