Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Donderdag 19 mei: het vierde Barendrechtse jeugddebat

Gezocht: 'Lagerhuisleden' en Jongereninitiatieven

BARENDRECHT (maandag 07 maart 2005) - Barendrecht maakt zich op voor het vierde jeugddebat! Over anderhalve maand, op donderdag 19 mei 2005, gaan Barendrechtse jongeren, volwassen en politici met elkaar in discussie over diverse actuele Barendrechtse jeugdthema's. Net als de voorgaande edities wordt het jeugddebat ook dit jaar gehouden in de foyer van Theater Het Kruispunt (Middenbaan 111). De organisatie van het debat is in handen van het Jongerenplatform en de gemeente Barendrecht. Overigens is men voor het jeugddebat van dit jaar nog op zoek naar enthousiaste deelnemers in alle leeftijdscategorieën.

Het jeugddebat, dat om 19.30 uur begint, kent een gemengde opzet met diverse debatvormen zoals de bekende 'lagerhuis-formule', één op één debatten, een forum en diverse interviews. De gespreksthema's gaan uiteraard over jeugd, maar iedereen - dus jong en oud - kan meedoen of het debat als toeschouwer bijwonen. De gespreksthema's en stellingen worden op dit moment voorbereid door het Jongerenplatform. Net als in voorgaande jaren kunnen deelnemers en bezoekers rekenen op pittige en gewaagde stellingen, die ongetwijfeld uitnodigen tot interessante discussies tussen voor- en tegenstanders. Ook is er net als vorig jaar een verkiezing van het 'Beste Jeugdinitiatief'. Barendrechters met een goed idee voor Barendrechtse jongeren kunnen hun plannen tijdens het jeugddebat kort uiteen zetten, waarna het publiek bepaalt wie het beste plan heeft. Vervolgens zal de gemeente dit initiatief waarschijnlijk belonen met een aanmoedigingsprijs, net zoals dat vorig jaar ook gebeurde met het winnende initiatief van de Barendrechtse website voor jongeren: www.barendrecht-chilled.nl.

Improvisatiecabaret & deejay
De organisatie werkt momenteel aan een gevarieerde opzet voor de vierde editie van het Barendrechtse Jeugddebat, zodat het donderdag 19 mei voor een breed publiek aantrekkelijk en leuk wordt. Aan decor en muzikale omlijsting wordt dan ook met zorg gewerkt. En om vast een tipje van de sluier op te lichten: tijdens en na het Jeugddebat zal een deejay zorgen voor de muzikale omlijsting en ook is er een cabaretgezelschap, dat al improviserend zal ingaan op de besproken thema's en stellingen.

Meedoen? Meld je aan!
De organisatie is nog op zoek naar Barendrechters (jongeren, volwassenen en ouderen) die tijdens het vierde jeugddebat graag hun zegje willen doen. Begint het te kriebelen om ook een keer in de schijnwerpers te staan? Doe dan mee op donderdag 19 mei! Iedereen die mee wil debatteren of mensen die een interessant jongereninitiatief willen aandragen, kunnen zich aanmelden bij Stefaan Vanderstappen van de gemeente Barendrecht. Dat kan per email (s.vanderstappen@barendrecht.nl) of telefonisch via (0180) 698 798. Een video-impressie van het jeugddebat uit 2004 is overigens te zien op de website www.barendrecht-chilled.nl (te vinden onder het kopje gemeente en dan in het kader 'jeugddebat' klikken op 'bekijk hier de beelden').

Noot voor de pers,