Nighttown Rotterdam

DO 19.05 M. WARD + Support act Norfolk & Western (T) (C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

M. Ward bracht onlangs zijn vierde album Transistor Radio uit op het kwaliteitslabel Matador. Pers is lovend over de Amerikaanse singer/songwriter. Zijn geluid wordt omschreven als droevig, zoet en soulful. Maar ook het beeld van een saloon wordt aangehaald om zijn muziek te omschrijven. Donderdag 19 mei kun je zelf bepalen waar het nu het meest op lijkt. Dan staat M. Ward in het theater van Nighttown.

M. Ward komt uit Portland, Oregon. Zijn muziek is uniek en vooral niet hedendaags. Het maakt een brug tussen the roots van verschillende Amerikaanse muzikale tradities zoals folk, country, blues en rock. Voorzien van gitaar, harmonica, percussie en een piano maakt Ward tijdloze klassiekers .

Luisteren naar een van M. Ward album is als door een oud familie fotoalbum bladeren. Gevuld met zwart-wit foto's die vervagen aan de randjes. Een onvolkomenheid die alleen aangevuld kan worden met herinneringen. In compositie en stijl wordt zijn muziek vergeleken met Tom Waits, Grandaddy, Sparklehorse en Howe Gelb. Gelb, voorman van Giant Sand, is een van Wards grootste fans. Hij bracht het debuutalbum Duet for Guitars #2 uit op zijn eigen Ow Om label.

In 2002 werd Ward gevraagd om indie-rock wonderkind Conor Oberst te begeleiden op zijn Bright Eyes Orchestra Tour door Amerika. Bomvolle zalen met emo-kids waren stomverbaasd toen Ward optrad. Na afloop kochten ze massaal de cd van Ward.

DO 19.05 M. WARD + support act Norfolk & Western
Zaal open 20.30 uur
Aanvang support act: 21.30 uur
EUR 8,- excl. voorverkoopkosten
Voorverkoop bij Ticket Service, Plato, Velvet, Plaatboef

www.nighttown.nl / www.matadorrecords.com/m_ward/


---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Evelyne Levêke. T: 010-436 12 10 of E: evelyne@nighttown.nl


---- --