PERSBERICHT - 2005-04-24

Persreis Vlaanderen & Brussel met 'verhalenfluisteraar'

Toerisme Vlaanderen en Brussel organiseert op 19 en 20 mei een groepspersreis naar Belgisch Limburg, dé provincie voor het fietstoerisme. Tijdens deze trip wordt de 'Verhalenfluisteraar' gepresenteerd, een Europese primeur op de toeristische fietsmarkt.

De Verhalenfluisteraar is een combinatie van GPS, audio- én videogids en verenigt audio, video én navigatie in één toestel. De grootste toegevoegde waarde van de Verhalenfluisteraar is de extra beleving die je als fietstoerist meekrijgt.

Het toestel kan onderweg veel vertellen over de streek, zowel in klank als in beeld. Je klikt de Verhalenfluisteraar eenvoudigweg vast op je fiets en monteert het oortje op je hoofd. Hij gidst je moeiteloos door het landschap en fluistert je onderweg de mooiste verhalen over die streek in het oor.

De eerste belevingsvolle route met de Verhalenfluisteraar is Terra Fecunda (Vruchtbaar Haspengouw), een tocht van 28 km door de Limburgse fruitstreek in de gemeenten Alken, Nieuwerkerken en een stukje Sint-Truiden. Wil je deze Europese primeur op de toeristische fietsmarkt ook beleven?

Een beperkt aantal belangstellende journalisten kan mee op 19 en 20 mei 2005 om zelf te ervaren hoe leuk het is om te fietsen in het gezelschap van de verhalenfluisteraar. Aanmelding is mogelijk tot 6 mei 2005.

Voor nadere informatie:
Toerisme Vlaanderen & Brussel
persafdeling
Tine Heddenbauw
e-mail: tine.heddebauw@toerisme-vlaanderen.nl
tel. 070 - 4168115