Provincie Zuid-Holland

Günther benoemd tot waarnemend burgemeester in Noordwijkerhout

Mevrouw I. Günther, voormalig gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland, is benoemd als waarnemend burgemeester in de gemeente Noordwijkerhout. Zij neemt op 19 mei deze functie over van burgemeester J.M.M. Polman, die op die datum begint als burgemeester in de Brabantse gemeente Bergen op Zoom.

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft na overleg met fractievertegenwoordigers van de gemeenteraad van Noordwijkerhout besloten een waarnemend burgemeester in deze gemeente aan te stellen. De vertegenwoordigers van de raad hebben unaniem ingestemd met de voordracht van Günther (66 jaar, lid van de VVD). Zij is geen onbekende in de gemeente: vier jaar geleden nam zij eveneens tijdelijk deze functie waar (van april 2001 tot december 2001).Mevrouw Günther was na haar studie geschiedenis aan de Universiteit van Leiden achtereenvolgens adjunct secretaris van het hoofdbestuur van de VVD en beleidsmedewerker bij het ministerie van BZK. Van 1978 tot 1995 was zij lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland. In de jaren daarna was zij achtereenvolgens waarnemend burgemeester in de Noord-Hollandse gemeenten Obdam (april 1995 - oktober 1995), Bergen (oktober 1995 - januari 2001) en Wognum (juli 2002 - maart 2005).

Commissaris Franssen heeft inmiddels de procedure in gang gezet voor de werving en selectie van een kroonbenoemde burgemeester in Noordwijkerhout (een gemeente met ruim 15.000 inwoners). Zoals gebruikelijk vindt de selectie van geschikte kandidaten plaats op basis van een profielschets, die op 9 juni door de gemeenteraad wordt vastgesteld. Naar verwachting wordt de procedure eind dit jaar afgerond, waarna een vaste burgemeester de taken van mevrouw Günther kan overnemen.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22