Gemeente Tilburg

05230 GO

Datum
11 mei 2005

Uitnodiging bewonersavond donderdag 19 mei

Bewonersavond inrichtingsplan Drijflanen/Wandelbos Tilburg

In 2004 heeft de gemeente een studie laten verrichten naar een ecologische verbinding in het westelijk deel van Tilburg. Dit is gebeurd in samenwerking met natuurorganisaties, zoals de Brabantse Milieu Federatie en het Brabants Landschap. Het idee achter deze verbinding was de zuidelijk gelegen bossen (Oude Warande, Waterwingebied) en de noordelijk gelegen natuurgebieden (Huis ter Heide, e.d.) met elkaar te verbinden. Conclusie van deze studie was dat het niet realistisch is deze ecologische verbindingszone aan te leggen. Wel is het van belang om de huidige ecologische waarden in de verschillende deelgebieden van de noord-zuidzone zoveel mogelijk te behouden en waar mogelijk te versterken.

In het gebied Drijflanen/Wandelbos spelen diverse bouwinitiatieven. Afgesproken is met de natuurorganisaties deze zo zorgvuldig mogelijk in te passen in dit ecologisch waardevolle gebied. In dit kader heeft de gemeente besloten een inrichtingsplan Drijflanen/Wandelbos op te stellen. Hierin zal ook een sociaal veilige langzaam verkeer oost-westroute tussen stadscentrum en Reeshof worden uitgewerkt. Het plan wordt opgesteld door een extern bureau, Vista, dat veel ervaring heeft met de opstelling van dergelijke plannen.

Omdat de gemeente veel belang hecht aan afstemming met de omwonenden en belanghebbenden, wordt u uitgenodigd voor een bewonersavond op 19 mei a.s.
in wijkcentrum Žt Sant, Beneluxlaan 74,
van 19.30 tot 21.00 uur
Bureau Vista zal dan een eerste schetsontwerp voor het gebied presenteren. Op deze avond wil de gemeente graag uw reactie horen op de voorgestelde maatregelen. Uw reacties worden vervolgens meegenomen in het Voorlopig Ontwerp (VO). De planning is dat het VO half juni 2005 klaar is. Het voorlopig ontwerp en de resultaten van de bewonersavond worden teruggekoppeld aan de deelnemers van deze avond.

Indien u niet op de avond aanwezig kunt zijn, kunt u de presentatie opvragen bij Natascha Verhaaren (gegevens zie onderaan deze brief). U kunt dan alsnog uw reactie kenbaar maken tot en met 27 mei aanstaande.

Meer informatie

Voor vragen nav deze brief kunt u contact opnemen met:
. Paul Wouters, projectleider gebiedsteam West via telefoonnummer 542 95 99 of per email paul.wouters@tilburg.nl
. vanaf 17 mei met Natascha Verhaaren, projectleider gebiedsteam West. Zij is bereik baar via telefoonnummer 542 88 59.


---- --