Digitale Gemeente Houten

Bestemmingsplan Houten Centrum ter inzage

dinsdag 17 mei 2005 - Bron: Gemeente Houten

Het college van B&W heeft het voorontwerp bestemmingsplan Houten Centrum vrijgegeven voor informatie en inspraak. Het plan ligt van 19 mei tot en met 17 juni 2005 ter inzage. In diezelfde periode vindt een tweetal informatieavonden en de formele inspraakavond plaats. Bewoners en belanghebbenden zijn welkom te reageren.

In september 2003 stelde de gemeenteraad van Houten het Masterplan Houten Centrum vast. Meest opvallende ontwikkelingen zijn de plannen voor winkelcentrum De Spil/Stellingmolen, een cultuurcentrum in combinatie met de uitbreiding van College De Heemlanden, het vervoersknooppunt met de spoorverdubbeling als belangrijkste project, de verbouwing van het gemeentehuis en de aanpak van Het Rond.

Om al deze ontwikkelingen mogelijk te maken dient het bestemmingsplan Houten Centrum te worden aangepast. Het voorontwerp bestemmingsplan is nu onderwerp van informatie en inspraak. Het vormt de juridisch-planologische verankering voor het Masterplan Houten Centrum en de geplande spoorverdubbeling vanaf de Rondweg tot aan de Koppeling. In het bestemmingsplan wordt de bestemming, het gebruik en de bebouwing van de gronden vastgelegd.

Informatie en bijeenkomsten
Het plan ligt ter inzage in het Wooninformatiecentrum, de openbare bibliotheek en het Haltna Huis. De informatie wordt ook aangeboden op www.houten.nl. In het Houtens Nieuws van 18 mei is een speciale informatiekrant bijgevoegd met meer informatie over de plannen. In diezelfde periode organiseert de Gemeente Houten een drietal bijeenkomsten.

Informatie- en inspraakbijeenkomsten
23 mei 2005
Algemene informatieavond

- Presentatie en virtuele rondleiding

- Informatiemarkt bestemmingsplan, deelprojecten, tijdelijke maatregelen tijdens bouwperiode en toekomstig parkeerbeleid

30 mei 2005
Informatieavond spoorverdubbeling en geluidsmaatregelen i.s.m. ProRail


- Informatiemarkt over ontwerp station, spoorviaduct en het fietstransferium

- Informatie over geluidsmaatregelen, schade en overlast tijdens bouwperiode

13 juni 2005
Formele inspraakavond

- Mondelinge inspraak

De bijeenkomsten vinden telkens plaats van 20.00 - 22.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis, Kant 2 in Houten.

Schriftelijke inspraak
Schriftelijke inspraakreacties zijn tot uiterlijk 17 juni 2005 welkom bij: Gemeente Houten, College van B&W, t.a.v. mevr. J. Fix, Postbus 30, 3990 DA Houten.
Mailen kan via het adres: Jenny.fix@houten.nl onder vermelding van inspraakreactie bestemmingsplan centrum. Naam, datum en adresgegevens dienen te worden toegevoegd.

Planning en proces
In de zomer van 2005 worden de mondelinge en schriftelijke inspraakreacties verwerkt in een inspraakverslag. Dit verslag levert al dan niet een gewijzigd ontwerp bestemmingsplan op dat opnieuw ter visie wordt gelegd. Ook worden hoorzittingen georganiseerd. In de loop van 2006 wordt het ontwerp bestemmingsplan voorgelegd aan de Commissie Ruimte en tenslotte aan de gemeenteraad.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).