Digitale Gemeente Houten

Gemeente kan weinig doen aan bouwoverlast Koppeling

donderdag 19 mei 2005 - Door: Ed Plekkenpol

In een reactie op schriftelijke vragen van de fractie Zandbergen en Houtens Belang over klachten over de heiwerkzaamheden aan de Koppeling, stelt de gemeente dat zij geen middelen heeft om een aannemer in toom te houden.

Aanleiding voor de vragen waren klachten van omwonenden van de Koppeling die doordeweeks en in het weekend al vanaf 06.15 uur wakker werden door herrie van het heien.
Volgens de gemeente is de A.P.V. van toepassing, en komt het in de praktijk erop neer dat van maandag tot en met zaterdag tussen 07.00 en 22.00 uur bouwactiviteiten plaats mogen vinden. Bij aanhoudende klachten verwijst de gemeente de klagers naar de politie, die dan proces-verbaal kan opmaken wegens overtreding van de A.P.V. Naar aanleiding van de klachten heeft de gemeente overigens wel contact opgenomen met de aannemer en hem gevraagd zich aan de tijden te houden.

Voor de toekomstige bouwwerkzaamheden in het centrum werkt de gemeente plannen uit, waarin een aantal randvoorwaarden staan om met een minimum aan (geluids)overlast te bouwen. Hierin wordt ook de communicatie naar bewoners geregeld.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).