Politie Zeeland


---


Aanvulling op bericht: O-2666-2005 Brand in Krabbendijke

Naar aanleiding van de brand die afgelopen zaterdagnacht heeft geowed in een leegstaand gebouw in de Doelstraat in Krabbendijke heeft de politie diverse aanhoudingen verricht.
Tweede Pinksterdag werden twee jongens (van 16 en 17 jaar oud) uit Krabbendijke aangehouden door de politie, omdat zij ervan verdacht werden de brand gesticht te hebben. Deze jongens zijn gisteren (woensdag) weer in vrijheid gesteld. Nadat zij waren verhoord, bleken zij niets met de brand te maken te hebben gehad.
Vanmorgen omstreeks 09.00 uur zijn twee andere verdachten, beiden 15 jaar oud en afkomstig uit Krabbendijke, op het politiebureau in Goes aangehouden en ingesloten. Zij hebben allebei een bekennende verklaring afgelegd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Z-2770-2005 Resultaten aangekondigde verkeerscontroles
Vandaag werden, van tevoren aangekondigde, snelheidscontroles gehouden in Oost Zeeuws Vlaanderen.
Hieronder volgen de resultaten:
In Hulst, in de Zoutestraat, werden 244 voertuigen gecontroleerd. 34 hiervan reden te hard en kunnen een bekeuring thuis verwachten. Er werd gecontroleerd tussen 07.15 en 09.30 uur.
In Kapellebrug, op de Gentsevaart, werden tussen 09.45 en 12.00 uur 1165 voertuigen gecontroleerd. Hiervan bleken er 101 te hard te hebben gereden.
In Terneuzen, op de Guido gezellestraat, werd tussen 13.10 en 14.15 uur gecontroleerd. Hier reden9 van de 371 gecontroleerde voertuigen te hard.


W-2771-2005 Handgemeen na verkeersruzie

Omstreeks 16.15 uur afgelopen woensdag, reed een 79-jarige Middelburger, op zijn snorfiets, over het fietspad van de Nieuwlandseweg.
De man wilde de kruising met de Torenweg oversteken en keek uit, maar zag geen verkeer aan komen rijden. Hierop stak hij dan ook over. Ineens kwam er uit het niets een personenauto aanrijden. Beide betrokkenen moesten vol in de remmen om een aanrijding te voorkomen. Na een woordenwisseling reden beide mannen weer verder. De automobilist zette echter, ter hoogte van de Kruitmolenlaan, zijn auto aan de kant van de weg en wachtte de Middelburger op. De automobilist was hard aan het gillen en schreeuwen en gaf de 79-jarige man een klap in zijn gezicht. De Middelburger viel, als gevolg van de klap, met zijn snorfiets op de grond. Een getuige heeft de man geholpen met overeind te komen. De veroorzaker was in zijn auto gestapt en doorgereden. De Middelburger heeft geen letsel aan de klap overgehouden.


Z-2772-2005 Brand, Terneuzen

Bij een bedrijf aan de Ambachtsstraat in Terneuzen is vanmiddag rond 14.14 uur brand ontstaan.
Bij het verwerken van afval vatte een onbekend gebleven vloeistof vlam. In eerste instantie hebben werknemers de brand proberen te blussen, dit lukte niet, waarop de brandweer ter plekke is geroepen. Het lukte de brandweer wel om het vuur onder de knie te krijgen. Persoonlijk letsel of materiele schade deed zich niet voor. Tijdens het blussen van de brand werd een kruising afgezet in de buurt van het bedrijf.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.