Politie Midden- en West Brabant

Vrouwen op strooptocht in Waalwijk

OOSTERHOUT NB, 19 mei 2005

Vrouwen uit Oss op strooptocht in Waalwijk

WAALWIJK De politie van Waalwijk heeft vanmiddag in een kledingzaak aan de Els in Waalwijk twee vrouwen uit Oss aangehouden. De vrouwen, 27 en 30 jaar oud, werden in een kledingzaak betrapt bij de diefstal van twee blouses ter waarde van samen bijna 100 euro. In de auto van de vrouwen vindt de politie een partij kleding waaraan de labels en de prijskaartjes nog hangen. Als de politie met deze kleding een onderzoek instelt kunnen ze vaststellen dat de vrouwen nog in vijf andere winkels in Waalwijk en in een winkel in Geertruidenberg op het dievenpad zijn geweest. In totaal hadden de vrouwen voor enkele duizenden euros kleding weggehaald. Met kleding uit nog twee andere winkels, die nog niet getraceerd zijn, gaat de politie nog een nader onderzoek instellen. Van de winkels waarbij kleding werd gestolen heeft de politie vandaag aangiften opgenomen. De vrouwen zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Politie vindt hennepkwekerij met 1400 planten

WASPIK In Waspik heeft de politie vanmiddag twee mannen aangehouden. De mannen, een 44-jarige man uit Waspik en een 27-jarige man uit Breda werden aangehouden in een bedrijfspand aan de Scharlo in Waspik en in het politiebureau van Waalwijk aan de Taxandriabaan in deze plaats. De aanhoudingen vonden plaats om vijf voor halftwee en kwart over vijf.

In eerste instantie werden de verdachten aangehouden omdat zij verdacht worden van het in bezit hebben van een partij gestolen goederen. Als de politie in het bedrijfspand aan de Scharlo in Waspik een nader onderzoek instelt vinden zij in dit pand een hennepkwekerij met in totaal 1400 planten.

Van de planten heeft de politie een monster genomen en de kwekerij werd geruimd.

De beide verdachten zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld en in gesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman